18. november 2018
Viceborgmester Leif Waldemar Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Viceborgmester Leif Waldemar Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Portræt af viceborgmesteren i Lejre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Portræt af viceborgmesteren i Lejre
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 17. januar 2018 kl. 15:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politik er ikke ukendt for den nye viceborgmester i Lejre kommune, socialdemokraten Leif Waldemar Nielsen. Han har været med siden valget i 2001 og gør en dyd ud af at behandle folk ordentligt

Tekst og foto: Susanne Helmo
Lejre: Han er en særdeles tilfreds og arbejdsom mand, Leif Nielsen viceborgmester i Lejre. Han fik næstflest stemmer hos Socialdemokraterne ved valget i 2017, kun overgået af Carsten Rasmussen og ved den efterfølgende forhandling om valg af udvalg og pladser, blev han udpeget til viceborgmester.

Men hvem er så denne mand med den værdige fremtoning og den ulastelige påklædning. Han er såmænd født i Ejby å og det er næsten bogstaveligt, da åen skilte den jord, hans forældre ejede i Ejby. Her blev han født for 66 år siden og som en naturlig del af opvæksten på et husmandssted, deltog han der sammen med sine tre andre søskende i det fællesskab, som kendetegner mange landmandsfamilier.

Politik var ikke en del af den daglige konversation i hjemmet, men interessen blev så småt vakt, da svogeren kom ind i politik.

Farfar i sognerådet
Og måske har der alligevel ligget noget i generne, for Leif Nielsens farfar, Ludvig Nielsen var den første socialdemokrat i familien, der kom ind i sognerådet. Den gang hed kommunen Ejby-Sonnerup, den senere Bramsnæs kommune. Det var i perioden 1925-1933, hvor han var formand for Socialudvalget og medlem af Byggeudvalget og Skolekommissionen.

Far startede håndbold i Sonnerup

Leif Nielsens far var en ud af syv søskende og sammen med flere af dem, var han med til at starte håndbolden op i Kr. Sonnerup. Der var ingen faciliteter den gang, men ikke desto mindre lykkedes det at skabe grobund for sporten i så lille en by.

Svigerfar og politiet
Det var svigerfar, der syntes, at hans unge svigersøn skulle blive ansat i politiet. Og der var ikke langt fra tanke til handling, så havde Leif Nielsen søgt ind på politiskolen og derfra kom han til stationen på Gl. Køge Landevej og senere til Roskilde politi, hvor han i 1983 blev ansat som efterforsker for økonomisk kriminalitet. Han afsluttede sin karriere i Roskilde efter 40 1/2 år ved politiet.

Man skal behandle folk ordentligt!

Leif Nielsen anser det for at behandle folk ordentligt for den naturligste ting i verden.

- jeg har både anholdt, fået dømt og fængslet personer, som alligevel bevarede respekten for mig. Personer, som er blevet fængslet, har efter at have udstået deres straf, henvendt sig til mig om råd og vejledning til at komme videre.

Inspireret af Anker Jørgensen
Leif Nielsen blev inspireret af Anker Jørgensen og da han selv ved valget i 2001 kom ind og den gang også blev medlem af socialudvalget, forenede han interessen for mennesker og muligheden for at hjælpe og det har han aldrig haft ønske om at ændre på.

- jeg kunne ikke tænke mig at være medlem af et andet udvalg, understreger han med hænderne fladt i bordet og et inkvisitorisk blik!

Humanist!
Han er en stor humanist. Han ønsker at sidde i det udvalg, hvor man kan hjælpe folk, der har brug for det. At kunne informere om deres rettigheder, at vejlede dem og føre til en løsningsmodel, der hjælper borgeren.

- og det er ikke noget nyt, siger Leif Nielsen. Reglerne skal selvfølgelig overholdes og derfor er det en stor tilfredsstillelse for mig, når det lykkedes at hjælpe en borger med noget - ja, så kan det da godt være, at jeg er en stor humanist!

Troværdighed
Han kan godt forstå, hvis borgerne føler politikerlede nogen gange, så han mener i den grad, at det også handler om troværdighed. Ikke kun at stå op til valget hvert fjerde år og love guld og grønne skove, men selvfølgelig er det i orden at give udtryk for sine holdninger.

- nej, det drejer sig om at være troværdig hele vejen igennem.

Medlem af følgende udvalg:
Leif Nielsen er medlem af Kommunalbestyrelsen og medlem af Social, Sundhed og Ældreudvalget, hvor han tidligere var formand gennem otte år.

Desuden er han stedfortræder for borgmesteren i Kommunekontaktrådet (KKR), stedfortræder for Mikael Ralf Larsen i KL´s delegeretmøde, stedfortræder for borgmesteren i Køge-kredsens valgbestyrelse, stedfortræder for borgmesteren i valgbestyrelsen ved kommunale valg og medlem af Den Selvejende Almene OK-boliginstitution Brams­næsvig.n

Fakta
Leif Nielsen er 66 år
Født og opvokset i Ejby

Uddannet på politiskolen
Gik på pension efter 40 1/2 år i politiet

Gift med Lisbeth og far til to sønner

Valgt ind i Socialdemokratiet i 2001 på opfordring af Carsten Rasmussen

Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk