19. november 2018
Inge-Lis Madsen, arkivar gennem 25 år, blev fejret
Inge-Lis Madsen, arkivar gennem 25 år, blev fejret
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalhistorien er fortsat i sikre hænder!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalhistorien er fortsat i sikre hænder!
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 07. februar 2018 kl. 11:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 1. februar fejrede arkivar Inge-Lis Madsen sit 25-års jubilæum som arkivar/bibliotekar først i Tølløse, nu i Holbæk kommune og det blev fejret

Holbæk: Det blev en hyggelig eftermiddag i arkivet med store lagkager, gaver og lykønskninger. Årene siden hendes 20-års jubilæum er fløjet af sted.

Hendes indsats er de i fem år bestemt ikke blevet mindre. Arkivet bliver stadigvæk flittigt besøgt. Antallet af afleveringer er ikke faldende. Konkrete afleveringer kan indeholde op til et par 100 fotografier, som skal gennemgås og sorteres, og derefter registreres. Med de få timer én eftermiddag om ugen, som Inge-Lis som arkivar har til rådighed, kan det være svært at nå det hele. Hun får assistance fra frivillige fra Lokalhistorisk Forening, som bl.a. hjælper med registrering og skanning.

Og nye opgaver er kommet til: hun har oprettet en facebook side for arkivet, som hun fornyer med en ny artikel hver fjortende dag. Den giver en strøm af respons pr. e-mail, som gerne skal besvares, og ofte kommer der supplerende oplysninger, som helst ikke skal gå i glemmebogen. Tølløse Lokalarkiv er også med i databasen arkiv.dk, som rummer mange fotografier fra hele Danmark, og den har siden oprettelsen ført til flere henvendelser fra folk, der leder efter gamle billeder til slægtsforskning eller efter stof til en lokalhistorisk artikel. Med adgangen til databaser og de sociale medier kan der konstateres en stigende interesse for lokalhistorien også blandt de yngre generationer, og henvendelser kommer fra nært og fjernt.

Udover alt dette bidrager hun i sin fritid aktivt til Lokalhistorisk Forenings arbejde og er redaktør for foreningens blad. I 2017 stod hun som forfatter af det nye hæfte' Før og Nu i den gamle Tølløse Kommune', som blev udgivet af Lokalhistorisk Forening.

Lokalhistorie bekræfter os i vore rødder og giver nytilflyttere et tilhørsforhold til vores lokalområde. Derfor er det godt at vide, at arkivet fortsat er i sikre hænder. n

Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk