26. april 2019
Rikke Rørbeck Drustrup
Foto: Rikke Rørbeck Drustrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kille og Kalle - en kulturbog til alle 5-årige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kille og Kalle - en kulturbog til alle 5-årige
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 30. juli 2018 kl. 14:58
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bogen er udarbejdet i et samarbejde mellem Fagcenter for Læring & Trivsel og Kultur & Fritid, Holbæk Kommune. Holbæk Bibliotekerne er tovholder på projektet

Holbæk: "Kom med Kille og Kalle på Kultur i Holbæk kommune" er en lille kulturbog der udleveres til alle 5-årige i Holbæk Kommune. Bogen fortæller børn og deres forældre om kulturtilbud i kommunen og med bogen i hånden vil den åbne døren til gratis kulturtilbud i Holbæk Kommune. I løbet af august får alle børn på 5 år udleveret bogen via deres daginstitution.

Nyt oplag
Pga af de sidste års store succes med at uddele en kulturbog til alle 5-årige, genoptrykkes bogen, hvilket betyder at endnu flere børn og deres familier får tilbudt spændende og gratis kulturoplevelser.

Nyt er også at "Billedskolen" er blevet til "Kulturskolen" og derfor vil kunne tilbyde flere typer arrangementer. Alle arrangementer vil kunne ses løbende på hjemmesiden: www.holbaek.dk/killekalle, ligesom man kan tilmelde sig der.

Om bogen
Bogen er skrevet af forfatter og læsevejleder, Mai-Britt Westi som står bag Læsefidusen, og den er illustreret af Dorte Pontoppidan Thyssen, der især er kendt fra billedbøgerne om Kamma. Både forfatter og illustrator er lokale.

Bogens handling er enkel. Her følges de 2 kaniner, Kille og Kalle, på besøg rundt på diverse kultursteder i Holbæk Kommune. Hvert opslag rummer muligheden for at besøge stedet "in real life". Ved at vise bogen, som billet, kommer barnet nemlig gratis ind til et specifikt tilbud, der kan variere fra kultursted til kultursted. På hjemmesiden: www.holbaek.dk/killekalle kan man klikke sig ind på kulturstedernes hjemmeside og se, hvilke "Kille og Kalle"-tilbud, der tilbydes. Man kan også følge kaninerne på deres vej rundt blandt kultursteder i kommunen. Og der findes en skabelon med Kille & Kalle i deres bil, som kan printes ud og give bogen en legende tilgang.

Idéen bag bogen...
...er at give børn og deres forældre kendskab til de varierede kulturelle tilbud i Holbæk kommune. Bogen er lavet, så det er nemt at tale med barnet om den by de bor i - og der er rig mulighed for blive inspireret, både til at fortælle historier, men også til at tage på besøg og opleve kulturlivet og dermed skabe nye, fælles fortællinger.

Åbningsfest for Kille og Kalle-venner

Den 24. august er kommunens børnehaver inviteret til fest for de kulturelle kaniner. Her vil der være leg og indslag fra kulturstederne. Under åben himmel, hvis altså vejret er med os.

I år er det muligt for interesserede (uden 5-årige i husstanden) at købe bogen på Holbæk bibliotek for 30 kr. De sælges nemlig fra overskuddet efter uddelingen til de 5-årige - og kun så længer lager haves.n

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk