21. august 2019
Det var en underholdende eftermiddag i Hvalsø Bio lørdag
gallery icon

Se billedserie

Det var en underholdende eftermiddag i Hvalsø Bio lørdag
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Imposant kunstværk åbenbaret i Hvalsø Bio

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Imposant kunstværk åbenbaret i Hvalsø Bio
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 20. august 2018 kl. 15:12
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kunstneren Jonas Pihl blev valgt mellem 12 forskellige kunstnere, der havde ønsket at udsmykke Hvalsø Bio

Tekst og foto: Susanne Helmo
Hvalsø: Det er kunst - det er et værk, man bliver draget ind i, et værk, man forsøger at finde symboler i - et kunstværk, som næsten ikke kunne være flottere og passe bedre ind - valgt mellem 12 andre forslag, måtte det bliver dette.

Jonas Pihl er et hot navn på den nye danske kunstscene, indledte formanden for Hvalsø Bio, Peter Langager sin tale og glæden over kunstværket ville nærmest ingen ende tage.

Kunstneren selv holdt også en tale så underholdende, at gæsterne flere gange brød ud i latter. Han kan bl.a. imitere andre personligheder, så man tror, at de er til stede.

I dette kunstværk, som forestiller Chaplins hoved, foregår der mange ting, bl.a. Rasmussen og Wikkes hus, der svævede i luften.

20 års jubilæum
Der var en årsag til, at kunstværket skulle åbenbares nu.

Det er 20 år siden, at biografen genåbnede. Som Peter Langager sagde, den gang skulle man gøre sig fortjent til at få lov til at vise film, i dag flyder de i en lind strøm ind og foregår elektronisk, så ikke noget med store filmruller.

Biografen har vist ca. 550 forestillinger med 200 forskellige film, der er foredrag og spisning og opera, som bliver så hurtigt udsolgt, at .

Der er over 100 frivillige, der søger for, at biografen er andet end en biograf - naturligt og kulturelt samlingspunkt med karakter af social og venskabelige hyggedage.

Alle kan komme i biografen - ikke kun som biografgængere, men den fine cafe med de altid venlige frivillige, indbyder også til, at man måske bare sidder og venter på et barn fra filmklub eller bare vil være.

Wikke og Rasmussen
Wikke og Rasmussen er i sig selv total underholdning og skuffede da heller ikke, da de sammen skulle klippe snoren over til kunstværket - her måtte de have lidt hjælp, men så kvitterede de med et underholdende indslag.

Sluttelig overrakte kunstneren Jonas Pihl, der er hot med opgaven Eternittens tvillingetårne på 32 meter på Eternitgrunden i Ålborg et billede til Wikke og Rasmussen af deres flyvende hus.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk