14. december 2017
Inga Henriksen tv (den ihærdige nabo) og ægte-parret Krogh, der er kommet på kroen gennem 30 å
gallery icon

Se billedserie

Inga Henriksen tv (den ihærdige nabo) og ægte-parret Krogh, der er kommet på kroen gennem 30 å
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Igen liv på Elverdamskroen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Igen liv på Elverdamskroen

Den gamle kro fra 1609 med meget lang historie og mange restauratører er netop solgt på tvangsauktion og skulle indrettes til lejligheder, men SÅ kom naboen

Midtsjællands Folkeblad - 05. november 2013 kl. 01:13
Af Susanne Helmo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hun er gesvindt og løber omkring med hurtige skridt og stort smil.
Hun er nabo til Elverdamskroen, hedder Inga Henriksen og  kender kroens  historie og er en væsentlig årsag til, at kroen ikke endte sine dage som lejlighedskompleks.
. Kendte du Fru Bruun, siger hun smilende og tager mig under armen, da jeg kommer indenfor i den nyistandsatte krostue og fortsætter, uden at jeg når at svare:
- kunne du tænke dig lidt frokost? – kaffe eller kage måske? Hun peger på en overdådig frokostbuffet.
- Næh, jeg er bare den lokale journalist, svarer jeg og skal senere erkende, at hendes venlighed ikke kender forskel på en lokal journalist eller et elegant selskab. Serveringen er lige entusiastisk og smilet lige stort, da hun kommer med  vidunderlig hjemmekogt æblekage og velsmagende nybrygget kaffe.

Så mange planer

Mændene bag konsortiet, der købte kroen på tvangsauktion, havde egentlig en plan om at lave lejligheder, men da de så de dejlige rum, blev de enige om, at det var synd…..der var så meget sjæl i de rum og med tilskyndelser fra naboen tog de en rask beslutning og derfor er der nu lys i vinduerne, nyslebede gulve, nye tæpper, ild i den store brændeovn, restaureret køkken og pengemænd, der ønsker at  inddrage Tølløse og omegnens borgere i, hvad der skal til, for at de vil komme igen og igen.

Hr og fru Krogh

Gode restauratører og kendte kokke har huseret på kroen og allerede denne søndag sidder flere selskaber og nyder frokosten.
Ægteparret Hr. og Fru Krogh fra Lindegården i Tølløse har altid spist på kroen, og mange gange om året holder de et lille selskab, så Otto Krogh svingede lige indenfor på gårdspladsen en dag, han så, at der gik folk. Og glad var han, da han i en af sine mange biler af tidligere storslåethed, var ude at køre.
- her er blevet så flot, bedyrer han og hans elegante selskab har bænket sig i den bagerste ende og nyder kokkens fortrinligheder

Kendte i køkkenet

Ikke nok med, at Inga Henriksen er kendt i lokalområdet og på kroen, hvor hun tidligere også var ansat, så er Anne Kolt fra Marbæk også blev ansat
Det simrer i gryden med kogte æbler til hjemmelavet æblekage. Råvarer bliver nøje udvalgt til buffeten. Selv om det ikke er dyr mad, skal det være godt og det lover kokken.

Åbner officielt på lørdag

På lørdag åbner kroen officielt med et stort åbningsarrangement, hvor JAM 2 spiller live med blandt andet John Morgensen.
Desuden kommer kroens leverandører forbi og præsenterer deres produkter.
Og så er det muligt at bestille bord til Mortens aften dagen efter.

Hold festen eller mødet her

Foreninger er velkomne til at holde sine møder i Thomsens salon – den gamle krostue – hvor der hele ugen vil være cafe med kaffe og kage og senere lidt sandwich.
I resten af kroen er der åbent for selskaber og familier, der ønsker et godt måltid og som i pris kan konkurrere med tid og økonomi for fortravlede forældre

Like os på facebook
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk