13. december 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvem har det mest fantastiske fællesskab?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvem har det mest fantastiske fællesskab?
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 13. marts 2018 kl. 08:32
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

TV ØST vil finde den forening eller sammenslutning her i vores område, der fortjener titlen og en præmie på 50.000 kr. Senere vil TV2 Regionerne sammen finde Danmarks mest Fantastiske Fællesskab

5. marts lancerer TV 2 Regionerne sammen med Lokale og Anlægsfonden og Tuborgfondet "Fantastiske Fællesskaber". Et projekt der hylder alt det danskerne har sammen. Et initiativ som skal finde frem til den unikke forening eller sammenslutning, der fortjener titlen som Årets Fantastiske Fællesskab.

"Vi skal fejre og værdsætte alle de foreninger og fællesskaber på kryds og tværs, der findes i vores region", forklarer Mads Gudiksen, der er redaktør på TV ØST.

"Det er fællesskaberne som får lokalsamfundene til at hænge sammen. Det er fællesskaberne, som giver glæde og indhold i vores allesammens liv. Og det vil vi gerne anerkende og sætte pris på".

Først kåres en vinder i hver af de otte TV2 Regioners sendeområder, som hver får en pris på 50.000 kroner. Blandt disse otte findes sidenhen Danmarks mest Fantastiske Fællesskab, som får den medfølgende pris på 100.000 kroner.

Jury sender 10 fælles­skaber til sms-afstemning

Fra 5. marts - 1. april kan alle foreninger og fællesskaber melde sig til hos TV ØST på tveast.dk/ff

En jury vil ud fra ansøgerne nominere 10 fællesskaber, og så er det op til borgerne i vores område via sms at bestemme, hvem der skal vinde den regionale pris på 50.000 kroner.

Juryen består af blandt andre Kirsten Sydendal fra Lolland Falster Lovestorm, Vagn Petersen, som er direktør på TV ØST og Mikkel Thorning som er leder af kulturkasernen i Holbæk. Landsdækkende konkurrence.

En vinder fra hver region
Vinderen fra hver region går videre til landsfinalen, hvor det fællesskab, der får flest stemmer, vinder yderligere 100.000 kroner og ikke mindst titlen som Årets Fantastiske Fællesskab.

Der er nok at vælge imellem. I Danmark findes mere end 80.000 lokale og regionale foreninger. Dertil kommer et væld af alle mulige andre fysiske fællesskaber som løbeklubber, yogahold, billardbrødre og strikkesøstre.

"Det er helt utroligt at se, hvor mange danskere der er engageret i frivilligt arbejde; i foreninger; i kirkesamfundene - eller bare i en gruppe. De gør tilsammen virkelig en forskel i Danmark. Det er på tide, at deres arbejde kommer frem i lyset og bliver værdsat. Det er derfor, vi laver "Fantastiske Fællesskaber", siger direktør for TV 2 Bornholm Jan Jørgensen.

På TV, Facebook og hjemmeside
For at give danskerne indsigt i de fællesskaber de kan stemme på, vil der blive produceret små portrætfilm af hver af de i alt 80 nominerede foreninger fra hele landet. Film som kan ses på TV2 Regionernes hjemmesider, deles på Facebook og som broadcastes på tv.

På Frivillig Fredag 28. september offentliggøres det i hver region, hvilket fællesskab der har vundet den regionale pris på 50.000 kroner og samtidig går videre til landsfinalen den 3. november for at dyste om hovedprisen på 100.000 kroner.

Kontaktperson:
Mads Gudiksen,
Redaktør, TV ØST.

magu@tveast.dk
Kildemarksvej 7,
4760 Vordingborg.

n

Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk