21. november 2018
Tv. Peter Langager, formand for Hvalsø Bio, bagerst Ole Meibum og th Erik Kristiansen, far til mureren Thomas Kristiansen
Tv. Peter Langager, formand for Hvalsø Bio, bagerst Ole Meibum og th Erik Kristiansen, far til mureren Thomas Kristiansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvalsø Bio modtager donation fra håndværkerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvalsø Bio modtager donation fra håndværkerne
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 09. januar 2018 kl. 10:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter udbygningen af Hvalsø Bio gav håndværkergruppen bag byggeriet en donation på 10.000 kr. til et kunstværk, som bestyrelsen for Hvalsø bio har besluttet skal bruges til en udsmykning af cafeens endevæg mod øst

Tekst og foto: Susanne Helmo
Hvalsø: Det er en særdeles engageret formand for Hvalsø Bio, Peter Langager, der med fagter og forslag fortæller om et kunstværk, der kan komme til at hænge på væggen i den smukt ombyggede foryer.

Det er håndværksgruppen bag ombygningen af Hvalsø Bio, der så venligt har samlet 10.000 kr. ind til biografen, som kan bruges til et kunstværk.

- Derfor udskriver vi nu en en konkurrence og beder kunstnere om forslag til udsmykning, fortæller Peter Langager, mens Ole Meibum nikker.

- Vi ser gerne et reliefagtigt/collageagtigt kunstværk med dybde - tredimensionelt.

- Der er ingen begrænsning i materialevalg, men der skal i konstruktionen tænkes på rengøring og vedligeholdelse.

- Hvis der indleveres forslag, der overstiger 10.000 kr., og som bestyrelsen ønsker at købe, så vil man selv søge at fremskaffe de resterende midler op til i alt 50.000 kr.

Håndværksgruppen
Håndværksgruppen, der har stået for den flotte ombygning og til tider også udfordrende ombygning er: Thomas Kristiansen, Kr. Hyllinge, Jespers VVS, JKL, Maleren fra Hvalsø, Lars Mikkelsen og Svend Thomsen.

Naboer frygtede
Ole Meibum fortæller, at naboerne en overgang frygtede, at biografen nærmest skulle flytte ind i haven.

- der er nemlig bygget lige til skel, fortæller Ole Meibum, der samtidig fortæller, at det har været et overordentligt fint samarbejde med naboerne.

- de har virkelig båret over med os.

Kunstforening ind over
De indkomne forslag - der således kan beløbe sig til mellem 10.000 og 50.000 kr. vurderes af et udvalg bestående af Mogens Petersen, Jytte Saugmann og Vivi Holm fra Lejre Kunstforening samt Peter Langager, Ole Meibom og Varny Hansen fra Hvalsø Bio. Udvalget indstiller til Hvalsø Bios bestyrelse, der foretager det endelige valg.

Materiale med de nærmere vilkår kan fås ved henvendelse til Peter Langager på peter@langager.dk men det kan overordnet siges, at kunstværket skal:

o "omkranse" åbningen mod trappen til operatørrummet, og kan i begrænset omfang grene sig ud på sydvæggen over trappen til kælderlokale og på væggen til venstre herfor,

o spille sammen med rummet og dets interiør,

o give beskueren følelsen/indtryk af filmens verden,

o hele tiden give de besøgende indtryk, inspiration, oplevelse bl.a. på grund af dets mangfoldighed, detaljeringsgrad, måske udskiftninger/variationer af elementer o. lign.

Konkurrencen forløber frem til 28. februar 2018.n

Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk