20. januar 2019
Det samlede hold bag De Radikale Venstre i Lejre
Det samlede hold bag De Radikale Venstre i Lejre
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hovedpunkter fra Radikale Venstre i Lejre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hovedpunkter fra Radikale Venstre i Lejre
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 14. november 2017 kl. 09:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det handler om mennesker, miljø og en sund økonomi samt om "Vores økologiske sted"

Det skolepolitiske område har altid været et centralt omdrejningspunkt for Radikale Venstre og vi er som parti særligt opmærksomme på, at en kommunes profil meget ofte tegnes af kommunens skoler. Rigtig mange mennesker er afhængige af, at skolen i netop deres nærområde, er en velfungerende skole, at deres børn trives og at de får lært hvad de skal, for at kunne komme godt videre i uddannelsessystemet og i livet.

Skolerne i Lejre er kendetegnet ved at være gode skoler og dette kendetegn vil vi gerne fortsat understøtte i vores politiske prioriteringer. Netop derfor er det vigtigt for Radikale Venstre, at vi i kommunen har dygtige skoleledere, lærere og pædagogisk personale. Derfor ønsker vi at sikre de bedst mulige betingelser for skoleområdet ved at øge graden af frihed til skolernes selvledelse og øge tilliden til at skolerne i højere grad selv kan tilrettelægge skoledagens form og indhold. I Radikale Venstre ønsker vi at sikre en større økonomisk ramme til efter- og videreuddannelse af alt personale - for uden dygtige fagprofessionelle lykkes det ikke at skabe dygtige, uddannelsesparate og velfungerende elever.

Vi er optaget af at skabe et reelt ungdomsmiljø, så de ældste elever oplever, at skolerne kan være omdrejningspunkt for sociale fællesskaber, også udenfor skoletiden og meget gerne på tværs af skolerne. I Radikale Venstre vil vi arbejde for den "åbne skole" og vi vil derfor gerne hjælpe skolerne med at øge inddragelsen af de lokale museer, musikskolen, idrætsforeninger, sejlklubber, billedskoler og andre frivillige organisationer samt erhvervslivet. Vi er opmærksomme på, at der nogle gange er forhindringer på vejen, for at dette samarbejde kan lykkes. Og vi vil derfor, sammen med skolerne, se på, hvad der skal til, for at disse forhindringer kan fjernes. Hvis det kræver særlige politiske tiltag, vil vi arbejde for det.

Bæredygtig sammenhængskraft
Bæredygtig sammenhængskraft for Lejre kommune er et andet vigtigt parameter for Radikale Venstre i Lejre. Langtidsmålet for Lejre Kommune er miljømæssig bæredygtighed - kommunens C02 udslip skal neutraliseres, både for kommunale institutioner og for kommunens borgere og virksomheder inden 2025.

Det kan ske ved optimal brug af solenergi, biomasse, vindmøller og konstant fokus på energioptimering i kommunale bygninger og ved krav til nybyggeri.

Desuden skal den offentlige trafik være fossilfri og tilgængelig for mange flere mennesker, så vi kan minimere privatbilismen mest muligt. Vi skal desuden understøtte den fossilfri private bilisme.

"Vores økologiske sted"
At være bevidst om at man er borger i Lejre kommunen og i en bestemt by/landsby og ikke blot har adresse her og kun er engageret i det kommunale fællesskab, når skolen, børnehaven lukker, er en opgave vi alle har. Politisk skal vi understøtte de initiativer der tages om fællesskab i de enkelte byer, med udgangspunkt i Landsbyvisionariet, www.paaforkant.dk,som beskriver forskelligheden og muligheder i de enkelte byer. Alle byer skal kunne fortælle en god historie.

Kommunen er som følge af sin geografi (de mange landsbyer og ikke noget klart centrum) udfordret økonomisk. Det vil derfor være oplagt, at Lejre Kommune indgår i så mange samarbejder med nabokommunerne om praktiske problemer, som muligt (som man allerede gør det på vand og spildevandsområdet og brandvæsenet). Gennem de besparelser man herigennem opnår, lægges mere vægt på at styrke den del af den kommunale service der vedrører børneinstitutioner, skoler, ældreomsorg og kulturlivet, for det er på disse områder, at kommunen virkelig vil kunne profilere sig over for omverdenen.

Den kommunale planlægning af ændringer i skolestruktur, i børnepasningsstruktur skal inddrage borgerne så betids, at man kan tale sammen om tingene i god tid før evt. ændringer iværksættes.

Den kommunale planlægning af nye boligområder og vejanlæg skal også inddrage borgerne så tidligt i processen som muligt og tage størst mulig hensyn til de indvendinger, der måtte komme.

n

Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk