21. februar 2019
hjemme hos mette touborg på terassen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjemme hos Mette Touborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjemme hos Mette Touborg

Hun er ud af en politisk landbrugsfamilie, hvor det frie valg var til stede, derfor var det muligt for hende at drage til Australien som 15-årig og drive kvæg. Hun har gået på landbrugsskole, er uddannet sygeplejerske,  hun kan svejse og malke køer og så er hun langt ude i familie med Jeppe Åkjær

Opdateret 18. november 2013 kl. 14:28
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 18. november 2013 kl. 13:49
Af Susanne Helmo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hun tager imod i en Pippi Langstrømpelignende villa på toppen af Lyndby. Man venter næsten, at den prikkede hest skal komme til syne på den store terrasse, der er bygget i hele huset længde ud over den skrånende grund.
En mulepose påtrykt SF med store, røde bogstaver hænger i gangen og indenfor tager Mette Touborg imod i stramme leggins, der understreger de lange ben.
Mette Touborg er født i Lemvig i 1973. Hun er yngste barn af tre. Hendes søster har også været aktiv i politik, mens broderen slet ikke fattede, hvad der foregik på den front, men til gengæld udviste så stort et forretningstalent, at han i dag er direktør for smykkefirmaet Pandora.
Mette Touborgs far er den landskendte politiker Kristen Touborg, der fik det jyske folkefærd til at måbe, da han stillede op for SF – og blev kendt som Danmarks første, røde landmand.
- Det var først i gymnasiet, at det gik for mig, at vi var anderledes, fortæller hun.
Det var også i gymnasiet, at Mette Touborg med hjælp fra Rotary kunne tage ophold i Australien, hvor hun boede hos fire forskellige familier i et landbrugsområde. Og på de kæmpe vidder red hun afsted for at passe kvæget i bedste cowboystil.

Ville være neurolog

På gården deltog alle i fællesskabet, men det betød ikke, at det frie valg ikke var til stede. Der blev diskuteret politik og den højrøstede familie deltog aktivt i det omkringliggende landsbymiljø, foruden de
Efter endt skolegang uddannede Mette Touborg sig til sygeplejerske med et ønske om at blive psykolog.
Men det skulle man have et frygteligt højt snit til, smiler hun, mens hun laver kaffe på et agragat, der ligner noget fra Månebase Alpha.
Mette Touborg blev personlig hjælper hos en psykolog, der havde muskelsvind, og på et tidspunkt blev hun dennes sekretær og var derfor med til mange test og undersøgelse, for hvad manden var begrænset af i sin fysiske formåenhed, havde han til gengæld i vid og indsigt.
Derefter læste Mette Touborg til sygeplejerske og bagefter læste hun statskundskab med fokus på organisation, samfund, økonomi . Hun tjente til studierne ved at arbejde på et værtshus

Flyttede til Lyndby

Mette Touborgs mand, Jan er fra Jyllinge og da de begge var vant til at være tæt ved vandet, faldt det naturligt at slå sig ned i det store hus på bakken. Mette Touborg skråede derefter over vejen til Baunehøj og spurgte, om de ikke havde brug for en sygeplejerske. Hun blev ansat og efter en årrække, blev hun leder på Stenhusbakken i Holbæk.

Socialistisk Folkeparti

Mette Touborg var med til at starte Socialistisk ungdom i Lemvig. Ved kommunalvalget i 2005 blev hun valgt som repræsentant for Socialistisk Lokalliste i Lejre  og ved kommunalvalget i 2009 stillede hun op og blev den kandidat i Lejre kommune, der fik flest stemmer.

Jeg er ikke telfonbelagt

Jeg er ikke teflonbelagt – f.eks. påvirker det mig, hvis en borger er kommet i klemme i systemet. Fra min opvækst har det være naturligt at engagere sig.
- Jeg synes, at det er et helt fantastisk job at være borgmester i Lejre kommune, smiler hun og fortsætter: jeg kan jo ikke skille borgmesteren og personen ad. - Jeg går 110 % op i det, jeg befinder mig i – uanset jeg er sygeplejerske eller leder.
- Jeg tror, at det betyder noget, at jeg er grundig.

Den enlige blomme

Vi går ud i haven for at fotografere hende ved et træ, hvor der hænger en enlig blomme.
Jeg kan ikke plukke den, griner hun – det er synd for Petrea. Petrea er datteren, der er opkaldt efter Mette Touborgs farmor. Vi lader blommen hænge og i stedet for slænger Mette Touborg sig i bedste modelstil på terrassen til det obligatoriske billede til denne artikel.

Ikke landspolitik

Mette Touborg er mange gange blevet spurgt, om hun ikke ville være landspolitiker, men det har hun ingen ønsker om. Hvad så med endnu en borgmesterperiode?
- Ja jeg vil klart prioritere det lokalpolitiske og borgmesterposten højere end det, der sker centralt i partiet.

Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk