20. januar 2019
Fru Scheel havde tralvt i æbleskiveboden
gallery icon

Se billedserie

Fru Scheel havde tralvt i æbleskiveboden
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hent juletræet på Ryegaard gods

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hent juletræet på Ryegaard gods
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 11. december 2017 kl. 14:48
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er mange år siden, at godsejer Scheel fik ideen med at køre gæster ud i skoven i hestevogn for at fælde juletræer og det har vist sig at være en rigtig god idé. I tilknytning er kommet dejligt julemarked

Tekst og foto:
Susanne Helmo
Rye: Der var sort af biler så langt øjet rakte søndag og mennesker i gåsegang på Ryegaard gods julemarked, fordi man kommer igen og igen.

I tilknytning til brandsprøjtehuset var der sat to store telte op og dækket op med bænke og rødternede duge. Her kunne indtage dagens ret, som var tarteletter med rodfrugter og vildtfyld og ellers var der lune æbleskiver, cacao eller gløgg.

I Brandsprøjtehusets lille anretterkøkken stod Mette Scheel for æbleskiveboden sammen med mange andre og fælles for dem alle var, at de havde hektiske røde kinder. Æbleskiver blev langet over disken i ét væk og folk hyggede sig i den festligt pyntede gamle bygning.

Udenfor stod sorte oldenborgere klar til at trække hestevognene ud i skoven, hvor gæsterne kunne enten fælde deres egne juletræer eller købe dem senere.

I den restaurerede lade var der julemarked med boder, der solgte alt fra portvin til magnetarmbånd over håndmalede julekugler til varmt strik.

I tilknytning her til snork sov nissen i sit eget aflukke.

Udenfor var der ponyridning og levende gæs, der kunne bestilles til senere levering og som ikke havde den fjerneste idé om deres snarlige endeligt. n

Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk