25. marts 2019
Omkring 40 interesserede mødte op til mødet
Omkring 40 interesserede mødte op til mødet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gevningehalvøens udviklingsforum er en realitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gevningehalvøens udviklingsforum er en realitet
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 03. juli 2018 kl. 13:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gevningehalvøens Udviklingsforum (GHUF) blev stiftet den 27. juni i en solbeskinnet præstegårdshave i Herslev. Der blev udnævnt og valgt ni bestyrelsesmedlemmer med en varieret sammensætning af lokale kræfter

Gevninge: Marinus Bastian Meiner, medlem af kommunalbestyrelsen for SF motiverede stiftelsen af foreningen, og fortalte om baggrunden.

Der var mødt 40 deltagere op for at høre om ideen med foreningen.

Et vælgermøde fik større tilslutning end ventet, og viste stifterne af GHUF, at der er interesse for udvikling af Gevningehalvøen. Der er puljer at søge, som ingen ansøgninger får fra området. Det skal der gøres noget ved. Hvis et område går sammen, er de stærkere og kan opnå bedre resultater. Det er baggrunden for stiftelsen af dette samarbejdende forum, og formålet med GHUF.

Forhold til omverdenen
Han beskrev også forholdet til omverdenen: "Bylaug, foreninger og initiativrige borgere gør allerede en kæmpe frivillig indsats. Håbet er IKKE at GHUF skal stå i vejen for de eksisterende initiativer og sammenslutninger.

Næste taler var Grethe Saabye (K), formand for udvalget for Erhverv og Turisme, næstformand i Landdistrikternes fællesråd og formand for det rådgivende udvalg for Landdistriktspuljen. Poster, der viser hendes engagement i landsbyudvikling.

Grethe Saabye fortalte om MIU på Mols, hvor de lokale med held har skabt en landsbyklynge, der har stor betydning i det område og har været med til at gøre livet mere interessant. Hun gik videre til at tale om Gevningehalvøen: "I kan i denne del af kommunen vælge at søge til Roskilde" sagde hun, "men med GHUF kan I skabe en yderligere dimension og et fællesskab."

Hun opfordrede til at gå i dialog med Nationalpark Skjoldungernes land. Der er en opgradering af Skjoldungestien i vente, og der er gode muligheder for at samarbejde og finde fælles fodslag. Grethe Saabye erklærede, at hvis ikke hun boede i Kirke Saaby, boede hun gerne på Gevningehalvøen.

Isvogn til Herslev Strand
Bjørn Henrichsen, udviklingskonsulent By-Land-Mad, Lejre kommune tror på, at løsningerne bliver bedre, hvis borgerne er med". Fonde siger nej tak til små ansøgninger fra små bylaug. De siger ja tak til koordinerede initiativer. Det er ikke bare Realdania, det er de fleste af de fonde som GHUF kan søge. Det giver også en følelse af fællesskab og ejerskab.

- Hvis I sammen udvikler en isvogn til Herslev strand, så bakker flere op om det, og på den måde er der basis for, at isvognen kan komme en anden gang.

Bestyrelsen
· Kate Skjærbæk Bjerrum, biolog, Herslev

· Per Arnmark, ingeniør/iværksætter, Kattinge

· Michael Svane, fødevareproducent, Kattinge

· Thomas Roland, CSR chef, Gevninge

· Michael C. Kring, IT konsulent, Gevninge.

Bylaugene
Bylaugene har hver en plads i bestyrelsen, og sender følgende til at bemande dem:

· Gevninge Bylaug, Mads Anthon, ingeniør, Gevninge.

· Kornerup Bylaug, Kent Valentin Fallensen, direktør, Kornerup.

· Kattinge Bylaug/ Knud Bjerrum, pensioneret skoleleder, Kattinge

· Herslev Bylaug/ Morten Bjerrum, IT konsulent, Herslev

Der var repræsentanter for skolebestyrelsen på Trællerup skolen. De havde valgt at suspendere et møde, og i stedet møde op på den stiftende generalforsamling af GHUF En af dem blev valgt som suppleant, nemlig skolelærer Trine Dalby, Kattinge. Den anden blev suppleant.

Peter Roland Christensen, Gevninge, der er leder af børnehaven i Abbetved og i øvrigt en kendt og afholdt person i lokalmiljøet.

Karsten Jeppesen, Gevninge blev valgt som kasserer og Jørgen Vedel, Herslev som suppleant til den post.

n

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk