15. december 2018
Finn Sylvest Jensen er skipper på båden, der sejler på 

Hillerød slotsø
Finn Sylvest Jensen er skipper på båden, der sejler på Hillerød slotsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra jetpilot til søskipper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra jetpilot til søskipper
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 03. april 2018 kl. 09:54
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tølløse: Torsdag den 12. april 2018 gæster Finn Sylvest Jensen, Hillerød Lokalhistorisk forening for Tølløse Egnen i Aktivitetshuset Tølløse med foredraget "Fra jagerpilot og trafikflyver til skipper på Frederiksborg Slots Sø"

Finn Sylvests liv startede i Hørsholm/Hillerød som en fattig dreng med en enlig mor. Drømmen var at blive luftkaptajn eller søkaptajn. Begge drømme gik i opfyldelse.

18 år gammel søgte han ind i Det Danske Luftvåben, hvor hans evner som pilot førte til en flot uddannelse, som han gjorde brug af der i 10 år bl.a. 5 år som instruktør ved uddannelsen af kommende jetpiloter. Efter flyvevåbnet fortsatte Finn i den civile luftfart. Det blev til 32 år som luftkaptajn, heraf 25 år som pilot/kaptajn i Sterling Airways. Karrieren sluttede med 4 år i EVA Air på Taiwan.

Skipper på slotsøen
Som pensionist har Finn Sylvest Jensen været skipper i 17 år på "Den Lille Færge" på Slotssøen i Hillerød, som besejler "Danmarks smukkeste sømil". Finns foredrag vil indeholde mange sjove episoder og billeder fra livet som luftkaptajn, hvor han fløj verden rundt med Sterlings mange gæster.

Se også annoncen andet sted i avisen.

n

Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk