17. januar 2019
Årets galla-aften byder på premiere på ?Så Længe Jeg Lever? ? filmen om John Mogensen. Her ses hovedrolleindehaver Rasmus Bjerg.
gallery icon

Se billedserie

Årets galla-aften byder på premiere på ?Så Længe Jeg Lever? ? filmen om John Mogensen. Her ses hovedrolleindehaver Rasmus Bjerg.
Foto: Julie Vrabelova
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Filmfestival med humør og kant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Filmfestival med humør og kant
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 07. februar 2018 kl. 11:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Traditionen tro afholdes der FilmFestIHvalsø i anden weekend i marts. Det bliver igen med nye danske film, med yndlingsfilm og markante filmfolk på banen.

Hvalsø: For 14. år i træk afholdes der FilmFestIHvalsø. Bag denne specielle filmfestival står Hvalsø Bio og filminstruktøren Steen Rasmussen, der igen i år er vært ved festivalen

Fredag den 9. marts åbner FilmFestIHvalsø med journalist, programchef for Radio24syv, forfatter og filminstruktør Mads Brügger.

Aftenen byder dels på en samtale med denne alsidige kulturpersonlighed og præsentation af hans yndlingsfilm. Hvilken film det er, er en overraskelse.

Angus Rollo one-man-band underholder i cafeen, hvor der bydes på øl og spegepølsemadder.

Lørdag den 10. marts vises filmen "Fantasten" om gambleren Claus, der sætter alt ind på at få sønnen ud af enorm spillegæld. Filmen præsenteres af instruktør Christian Dyekjær og den altdominerende hovedrolle Dejan Cukic (Robert og Bodil nomineret for bedste skuespil).

Der serveres kaffe og kage.
Lørdag den 10. marts vises en ny dansk kortfilm. Der er gratis entré til denne forestilling.

Det er den nybagte instruktør fra Den Danske Filmskole Lisa Jespersen, der viser sin afgangsfilm "September" - et livsbekræftende komediedrama om tre kvinders refleksion over livet efter de 60.

Galla aften
Lørdag den 10. marts åbnes dørene for filmfestivalens galla-aften, der byder på premiere på "Så Længe Jeg Lever" - filmen om John Mogensen. Filmen præsenteres af filmens instruktør og manuskriptforfatter Ole Bornedal samt hovedrolleindehaveren Rasmus Bjerg.

Angus Rollo One band spiller i cafeen, hvor der bydes på velkomstdrink og vin til en 70'er buffet, der er skabt af Hvalsøs chokolade-verdensmester, kokken Mikkel Friis-Holm.

Søndag den 11. marts lægges der ud med et familiearrangement med titlen "Vitello" - der er den populære bogserie omsat til tegnefilm. Det præsenteres af skuespilleren Nicolaj Kopernikus, der lægger stemme til filmen. Hvordan er det at være skuespiller - også når man "kun" høres, men ikke ses?

Mød Christian Tafdrup
Søndag den 11. marts kan du møde Christian Tafdrup - instruktør, skuespiller og manusforfatter - og netop nu aktuel med filmen "En Frygtelig Kvinde" der er nomineret "Bedste film".

Der bydes på en samtale om hans film, karriere og fremtiden, og han introducerer sin debutfilm, "Forældre", der har Søren Malling og Bodil Jørgensen i hovedrollerne. "Forældre" er prisbelønnet og har modtaget gode anmeldelser.

"En frygtelig kvinde" er nomineret til: Robertprisen: Årets film, instruktør, manuskript og den kvindelige hovedrolle. Bodilprisen: Bedste film og den kvindelige hovedrolle.

Forsalget til FilmFestIHvalsø starter tirsdag den 20. februar. Se annonce for nærmere tider. n

Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk