20. november 2017
Lung Galau med en velfortjent pokal.
Onsdag d. 21. juni afholdes et fakkeloptog til støtte for Familien Galau. Optoget starter fra Hvalsø Station kl. 17:30
Lung Galau med en velfortjent pokal. Onsdag d. 21. juni afholdes et fakkeloptog til støtte for Familien Galau. Optoget starter fra Hvalsø Station kl. 17:30
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fakkeloptog mod udvisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fakkeloptog mod udvisning

En tragisk udvisningssag fra Hvalsø på Midtsjælland er under opsejling. For en uge siden fik familien Galau et brev fra Udlændingestyrelsen, hvor de bliver bedt om at forlade Danmark den 27. juni 2017

Midtsjællands Folkeblad - 20. juni 2017 kl. 09:38
Af Stina Lund
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Familien, der består af faderen Hkawbawn Galau, moderen Ying Sagaw, børnene Lung, Ying, Lang og Luk på henholdsvis 13, 11, 7 og 6 år, har boet på Center Avnstrup siden september 2014.
Familien stammer oprindeligt fra den uroprægede Katchin-provins i Myanmar (Burma). De tilhører den etniske minoriet, katchinerne, som i årevis er blevet, og i følge FN selv, fortsat bliver udsat for forfølgelse, vold og fratagelse af helt basal handlefrihed.
Disse uholdbare livsforhold fik familien Galau til at flygte til Malaysia allerede i 2007, hvor de boede i en UNHCR (FN) lejr. Det er fra denne lejr at familien Galau i juni 2010, via UNHCRs genbosættelsesprogram, kommer til Rumænien som kvoteflygtninge.

Flygtningelejr i Rumænien

Tiden i Rumænien bliver alt andet end en dans på roser for Galau-familien. Rumænien er et af Europas fattigste lande, fanget i en smeltedigel af korruption og brudte løfter. Således blev også UNHCRs aftale med Rumænien misligholdt. Faderen, Hkaw Bawm Galau, har beskrevet lejren i Rumænien som en: “fangelejr med en massiv tilstedeværelse af politi og sikkerhedskontrol døgnet rundt”.
Efter et stykke tid med diskrimination og sammenstød i lejren, gik det op for familien Galau, at der ikke var nogen organisationer eller myndigheder: “der ville beskytte rettighederne for en sårbar flygtningefamilie som os “.

Danmark tur/retur til Rumænien

Familien flytter i 2011 til Danmark, nærmere betegnet Brovst i Nordjylland. Her søger familien om asyl i Danmark. Desværre for Galau-familien betyder Dublin-forordningen at familien i 2013 må returnere til Rumænien. Her rammes Hkaw Bawm alvorligt af gulsot, men heldigvis åbner der sig en mulighed for familien der betyder, at de kan returnere til Danmark, og i september 2014 lander familien Galau i Center Avnstrup. Her har familien lige siden levet og haft det godt. Far Hkaw Bawn er kommet sig over den sygdom, han rejste til Danmark med. Børnene taler dansk flydende, går i dansk folkeskole (undervisning kneb det også med i Rumænien), og trives med danske kammerater.

Velintegreret boldtalent

Det yngste skud på Galau-stammen, Luk, er seks år gammel. Han kender ikke til andet end danske forhold. Luk er kun et år fra at kunne opfylde reglen om, at børn ikke kan udvises fra Danmark, når de har opholdt sig i landet i seks år!
Galau-familiens ældste barn, Lung, er ligesom den øvrige familieflok velintegreret og i fuld gang med at sætte sit personlige aftryk, eller måske skal man hellere sige fodtryk, i Hvalsø og omegn. Lung er en fantastisk fodboldspiller. Et af de største pigetalenter Hvalsø nogensinde har fostret. Til daglig spiller Lung på Hvalsøs U13-hold i Elite Øst.
I følge DBU-kontrollanten, som fulgte Hvalsø i mange kampe inden de blev indstillet til oprykning, var Lung en af de spillere, som var garant for pladsen i Sjællands bedste række. Men Lung er ikke kun den gode spiller. Hun er holdspiller, og hun er særdeles vellidt blandt hendes holdkammerater. Selv modstanderholdene i rækken har vist respekt for Lung ved at komme med positive ytringer til fordel for Lung og familien på Galau-familiens Facebook-side.

Fakkeloptog i Hvalsø

To af de væsentligste parametre Udlændingestyrelsen ser på, i forhold til udvisningssager, hvor børn er involveret, er hensynet til barnets tarv, og hensynet til “familiens enhed”. Galau-børnenes tarv og hensynet til familiens enhed er lysår fra at blive mødt med denne beslutning om udvisning.
Hvalsø og omegn står sammen om Lung og familien Galau. Derfor vil der onsdag være fakkeloptog fra Hvalsø Station kl. 17:30 til Hvalsø Boldklub, hvor Lung forhåbentlig ikke spiller sin sidste kamp for Hvalsøs U13 piger.
Arrangørerne håber at se rigtig mange deltagere fra den danske presse, og vi forventer at samle over 1000 tilskuere på banen i Hvalsø.

Like os på facebook
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk