23. november 2017
Fællesskab, åbenhed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fællesskab, åbenhed og engagement

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fællesskab, åbenhed og engagement

Det er de store ord, der melder sig, når Sine Agerholm skal beskrive, hvilke tanker ’Stafet for livet’ sætter i gang

Midtsjællands Folkeblad - 09. maj 2017 kl. 11:41
Af Stina Lund
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fællesskab, håb og liv – og død, siger hun efter en kort tænkepause og uddyber, - det drejer sig både om fællesskabet med andre kræftramte og med hele ens øvrige netværk.
Sine deltog sidste år med sit eget hold ’Sines venner’, og de er klar igen i år. - Jeg har hele tiden været meget åben om min sygdom, men jeg kan godt se, at stafetten er med til at bryde nogle tabuer og skabe både åbenhed og engagement. Også i min omgangskreds var der flere, som havde haft kræft inde på livet, end jeg umiddelbart kendte til. Der er flere, end man tror. Det er jo ikke sådan, at man i en almindelig samtale bare lige siger: og så har jeg for øvrigt kræft – og det er heller ikke relevant i mange sammenhænge, men det er det på stafetten. Det er godt at få brudt tavsheden for dem, der bærer på en kræftsygdom, og også gerne for de mange andre, der er syge i det skjulte”.
Når Sine tænker tilbage på stafetten sidste år, var der især et bestemt indslag, der gjorde dybt indtryk. - Lysceremonien var noget helt særligt. Her skriver man hilsener på papirposer, der sættes op på pladsen med tændte lys i. Hilsenerne kan både udtrykke håb for dem, der kæmper mod sygdommen, men også være til minde om dem, som tabte kampen, og som man har mistet. Det, der gjorde indtryk, var helheden med både lysene og talen i forbindelse med ceremonien og så at læse de mange hilsener på poserne, om og til andre – og til en selv.

Kom og vær med

Ligesom sidste år finder ’Stafet for livet’ sted på Tølløse Privat- og Efterskole. Og Sine Agerholm ser som noget af det vigtigste, at rigtigt mange kommer forbi stafetten, også folk der ikke er tilmeldt et hold. - Det allervigtigste er at nedbryde tabuer og skabe åbenhed og synlighed, og det sker, hvis stafetten bliver et folkeligt arrangement for hele lokalområdet. Det er vigtigere end at slå rekorder i antallet af runder, der skal gås og løbes, og penge, der skal samles ind, fastslår hun og påpeger det helt særlige i de mange fællesskaber, der mødes, de små nære fællesskaber på holdene, det store fællesskab af alle som kommer og er med på et eller andet tidspunkt, og så fællesskabet mellem fighterne og alle de andre, der ønsker at støtte og hjælpe til i kampen.
- Det er vigtigt, at stafetten ikke bliver en lukket, mystisk klub, men at alle er velkomne til at komme forbi, også selv om det bare er for at købe en sandwich, lytte til musikken eller simpelt hen nyde samværet med de andre, som også er der. For mig ville det være fint med masser af forskellige tilbud, lige fra loppemarked til børneaktiviteter, slutter Sine og vender dermed tilbage til sine nøgleord om åbenhed, fællesskab og engagement.

Læs mere i Midtsjællands Folkeblad

Like os på facebook
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk