16. januar 2019
De to venner på hver sin side af John deler den bevægende oplevelse. John selv husker intet fra den dag, han døde!
gallery icon

Se billedserie

De to venner på hver sin side af John deler den bevægende oplevelse. John selv husker intet fra den dag, han døde!
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et helt utroligt held!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et helt utroligt held!
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 12. juni 2018 kl. 09:57
Af Susanne Helmo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var som en hvilken som helst anden dag med kridtholdet på fodboldbanen. John Plank havde været ude med målene, vendte tilbage for at hente kridt og gik ud igen og faldt død om!

Hvalsø: Der var ingen tegn inden og heller ikke op til. Der var intet i sol og måne der adviserede John om, at denne dag ville være hans sidste, men ikke desto mindre faldt han død om af en blodprop i hjertet nogle få timer senere

- Jeg gik bagved ham, fortæller Torben Østergaard og råbte til ham: faldt du, John? Men da han ikke svarede, og jeg nåede frem til ham, vidste jeg, at han var død.

Torben kan stadig mærke følelsen i kroppen. Minderne vælter frem og den ubehagelige følelse kommer igen, men det er hans snarrådighed, der fik John tilbage til livet.

- Jeg var slet ikke i tvivl om, hvad jeg skulle gøre, fortæller Torben, så jeg startede hjertemassage - 30 pump. I mellemtiden var også Aksel kommet til. Han pustede luft i John og sådan fortsatte de to i forsøget på at genoplive John.

De andre fra kridtholdet fattede alvoren, fik hidkaldt ambulance, fordelte sig ved indkørslen og en mand på vejen for at gelejde ambulancen på rette hold.

Alle samarbejdede uden instruktioner - alle vidste, at det gjaldt liv eller død!

Jeg husker intet!

Hovedpersonen selv husker intet. Ingen smerte, ingen kramper i hjertet op til. Det var et reelt stop af livet - for nogen den ideelle måde at dø på, men for Kridtholdet var det også en helt eminent indsats for at bevare John mellem dem.

- Man skal bare gøre noget, siger Aksel.

John selv har forholdt sig tavs. Han lytter til sine venners beretning og bliver pludselig overvældet af følelser.

- Jeg har ikke haft det sådan før, fortæller han, men da jeg så Torbens reaktion, da vi bryggede kaffe til pinsemorgen, ja, så bliver jeg overvældet nu.

Der er fin tavshed omkring bordet - der foran klubhuset, hvor de har så mange hyggelige stunder, der hvor de vender livets gang og fortæller små anekdoter, der er også plads til følelser blandt store mænd!

Pinsemorgen

Ved pinsemorgens kaffebryggeri, som John, Bruno og Torben står for sammen med mange andre, faldt talen nemlig på det forfærdelige på fodboldbanen og på spørgsmålet om, hvorvidt de ville fortælle om oplevelsen, blev Torben meget overvældet af følelser. Han måtte gå væk et øjeblik, for selv om han aldrig var i tvivl om, hvad han skulle gøre hin dag på fodboldbanen, tænker han også på noget andet

- Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at hvis John var gået ud til målene alene den morgen, så havde han ikke været blandt os i dag.

Nej til hjertestarter

Efter episoden søgte Agnes, som er Hvalsø IF´s støttehold om en hjertestarter, men fik af vide, at der var nok i Hvalsø og at der hang en på rådhuset.

- Men det har vi jo ingen glæde af her, fortæller Bruno. Til gengæld kommer der over 3000 mennesker her i klubben, på banerne og i området, så det ville være rart at vide, at den var der efter sådan en omgang.

Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk