17. december 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbent hus hos spejderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbent hus hos spejderne
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 10. april 2018 kl. 09:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvalsø Spejderne inviterer til åbent hus med ukrudtsafbrænding, guldgraveri og en masse fejl!

Lejre: Undersøgelser viser, at flere børn og unge trives dårligt og er bange for at begå fejl - ofte så bange, at de slet ikke åbner munden eller kaster sig ud i nye udfordringer. Det vil Hvalsø Spejderne, som består af De grønne pigespejdere og FDF i Hvalsø lave om på, og inviterer til åbent hus med fællesskab og frisk luft for at sætte fokus på at børn skal turde at lave fejl.

Flere undersøgelser om børns trivsel viser, at flere mistrives, fordi de forsøger at leve op til egne og omverdens forventninger. Hos Hvalsø Spejderne vil vi gøre op med den opfattelse og vise børnene, at fejl er sjove og ufarlige, hvis vi er åbne omkring dem. Som spejder og FDF'er lærer du, at det ikke handler om, hvad du ikke kan, men hvad du kan i fællesskab med de andre. Det kan byens børn i alderen 5-10 år opleve, når Hvalsø Spejderne den 14. april inviterer til aktivitetsdag.

Børn får frirum
"Til spejder giver vi børnene et frirum fra skole og forventninger og har det sjovt sammen i naturen. Og netop fordi der er plads til at træde ved siden af, oplever vi, at vores børn og unge har mod på at kaste sig ud i nye udfordringer, som de ikke mestrer på forhånd. Det tror jeg, der er mange flere børn, der kan få glæde af at lære. Derfor holder vi åbent hus og kommer ud med vores budskab," siger Lise Neidel leder hos De grønne pigespejdere i Hvalsø

Spejder for en dag
Alle børn og unge mellem 5 og 10 år er inviteret til at prøve livet som spejder/FDF'er hos Hvalsø Spejderne. På dagen den 14. april kl 10-13 skal vi igennem et stjerneløb til fire lande, hvor vi blandt andet skal brænde ukrudt af på markerne i Kenya, bygge drager i Kina og grave efter guld i den colombianske jord.

Under overskriften "Ta' på eventyr med Gnisterne", åbner Hvalsø Spejdene græsplænen ved Skolesøen til en dag, hvor vi sammen både skal have fingrene i jorden samt lege med ild og vand. Med dagen vil Hvalsø Spejderne også sætte fokus på, at børn skal turde at lave fejl og kaste sig ud i udfordringer.

Dagen starter klokken 10.00 med en kort samling, inden børnene sendes ud på et spændende stjerneløb. Arrangementet foregår i Hvalsø ved Skolesøen ud til Skolevej. Det er gratis at deltage i dagen. n

Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk