12. december 2018
Teknikere arbejdede på brandstederne på at samle spor.
gallery icon

Se billedserie

Teknikere arbejdede på brandstederne på at samle spor.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 21-årig fængslet for ildspåsættelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

21-årig fængslet for ildspåsættelse
Opdateret 07. november 2017 kl. 09:59
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 07. november 2017 kl. 09:56
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 21-årig mand fra Lejre er blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for brandstiftelse i Gl. Lejre.

Dagbladet Roskilde, Lejre-redaktionen

Gl. Lejre: Efter flere brande i den gamle bevaringsværdige landsby Gl. Lejre mener politiet nu at have anholdt anstifteren.

En 21-årig mand fra kommunen har været tæt på flere af brandene i Gl. Lejre, hvor han blev anholdt natten til fredag.

Det gjorde han, fordi han tilsyneladende viste stor interesse for slukningsarbejdet af en brand med fire arnesteder, der stadig var ret tydelige for både brandfolk og politifolk.

Disse mindre brande så ud til at være antændt hver for sig på nabogrunden til Orehøjvej 20, hvor en gammel, stråtækt ejendom stort set blev raseret af brand natten til mandag.

Her var teorien i første omgang, at branden kunne være opstået i en bil og via carporten havde spredt sig til huset med stråtag, og så var det ellers gået så stærkt, at familien på fem kun lige nåede ud i tide.

Familien har i øvrigt fundet sig et midlertidigt sted at bo i Lejre efter vores omtale af deres ulykkelige situation.

Så galt gik det ikke for familiens nabo natten til fredag, for familiens hund vækkede dem i tide til at komme ud at slukke branden i bilen ved huset. Under alle omstændigheder blev der slået alarm, og det viste sig, at der var flere brande i gang samtidig lidt fra hinanden. Der stak meterhøje flammer op fra et skur, mens der var en mindre brand i endnu et skur og en smeltet benzindunk i nærheden.

Også denne gang mødte der brandsprøjter og tankvogne op fra både Østsjællands Brandvæsen og Vestsjællands Brandvæsen, ligesom Midt- og Vestsjællands Politi straks sendte en patrulje.

Den unge blev sigtet for brandstiftelse og anholdt natten til fredag og er varetægtsfængslet i foreløbigt fire uger efter et grundlovsforhør i Retten i Roskilde i går eftermiddags. Dermed er han fængslet til den 30. november.

Vagthavende hos Midt- og Vestsjællands Politi havde i aftes ingen oplysninger om, hvorvidt den 21-årige havde erkendt eller nægtet at have forårsaget nogen af brandene i Gl. Lejre.

Politiets brandteknikere arbejdede minutiøst på stedet i går for at samle spor fra alle brandsteder, der nu er spærret af for offentligheden, ligesom Hjemmeværnet holdt vagt ved stedet natten igennem.n

Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk