15. november 2018
Holbæks sportschef Ricki Clausen (i midten) vil bruge Holbæk Sportsby til at hæve niveauet. Ambitionen er tre gange så mange konkurrencesvømmere og at holde landsholdssvømmerne i Holbæk. Samtiig skal hallen være åben for offentlig svømning fra 06 til 22 hver dag.
Holbæks sportschef Ricki Clausen (i midten) vil bruge Holbæk Sportsby til at hæve niveauet. Ambitionen er tre gange så mange konkurrencesvømmere og at holde landsholdssvømmerne i Holbæk. Samtiig skal hallen være åben for offentlig svømning fra 06 til 22 hver dag.
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vision: Ny Svømmehal skal have åbent 16 timer om dagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vision: Ny Svømmehal skal have åbent 16 timer om dagen
Lokalsport - 27. januar 2018 kl. 13:46
Af Christian Dahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når den nye svømmehal åbner i Holbæk Sportsby, bliver der næsten fire gange så stor overflade, som der er i den nuværende Holbæk Svømmehal.

Det vil Holbæk Svømmeklub udnytte til at få mange flere holbækkere i vandet. Klubben står for driften af den nuværende svømmehal og er i forhandlinger med Holbæk Kommune om at komme til at stå for driften af den nye.

- 10 procent af indbyggerne i Holbæk Kommune skal i svømmehallen mindst en gang om måneden, lyder målsætningen fra klubbens sportschef Ricki Clausen.

En af de ting, der skal få folk i svømmehallen, er nye åbningstider. I dag er der offentlig svømning indtil 7.30 på hverdage, tre eftermiddage om ugen samt små fem timer lørdag og søndag. Men står det til Ricki Clausen, skal det udvides betydeligt.

- Med den nye hal kan vi holde offentligt åbent fra 6 til 22, siger sportschefen.

Han vil dog ikke vil love, at det bliver åbningstiderne alle dage. Men han mener, at det gælder om at få folk ind.

- Der skal bare åbnes op. Al erfaring fra udlandet viser, at hvis alle kommer i det samme tidsrum, og der er et andet tidsrum uden nogen, så går der ikke ret lang tid, før det har udlignet sig af sig selv. Vi behøver ikke sætte tidsbegrænsninger på. Vi skal bare åbne op. Man skal kunne svømme, når man gerne vil, siger Ricki Clausen.

Desuden har klubben planer om at lave flere aktiviteter og gøre det attraktivt for familier at bruge hallen især i weekenden.

Og de mange nye brugere skal helst smitte af på eliten. Her håber Ricki Clausen at tredoble antallet af konkurrencesvømmere.

- Vi er 60 konkurrencesvømmere i dag. Vi skal være 170 om et par år. Ved udgangen af 2020 tror jeg, at vi er 120 siger Ricki Clausen.

Desuden går han med planer om at udvide antallet af trænere i klubben og at skaffe penge, så klubbens landsholdssvømmere fremover kan træne i Holbæk i stedet for Det nationale træningscenter i København.

Og her spiller Sportsbyen og samarbejdet med andre klubber og ikke mindst Stenhus med deres testcenter en stor rolle.

- Vi er længere fremme end Team Danmark. Det giver nogle ekstra muskler, hvis flere idrætter går sammen, siger Ricki Clausen.