25. marts 2019
En udløbet lejekontrakt betyder, at Holbæk B&I må betale over en million kroner i forbindelse med udflytning til Holbæk Sportsby.
En udløbet lejekontrakt betyder, at Holbæk B&I må betale over en million kroner i forbindelse med udflytning til Holbæk Sportsby.
Foto: Foto:Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udflytning til sportsbyen kan koste Holbæk B&I livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udflytning til sportsbyen kan koste Holbæk B&I livet
Lokalsport - 15. november 2018 kl. 18:56
Af Christian Dahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Den økonomiske situation er, at vi risikerer at måtte lukke klubben.

arrow Læs også: Kontraktfodbold muligt trods økonomisk uføre

Sådan siger den mangeårige ansvarlige for Holbæk B&I's regnskab Frank Petersen.

Årsagen er, at klubben både mister en stor del af sin egenkapital, der er bundet op i klubhus, lydanlæg og kunstgræsbane, og står over for en regning fra Holbæk Kommune på over 1,3 millioner kroner.

Mens klubben har været forberedt på, at egenkapitalen nærmest ville gå i nul, er det nyt for den, at den skal betale pengene til kommune.

Klubben troede, at grunden, som klubhuset står på, var lejet af kommunen i 99 år, og at kommunen derfor skulle kompensere klubben for tabet af værdierne på grunden, når den skulle flytte til Holbæk Sportsby. Holbæk Tennisklub har fået en tilsvarende ordning.

Men til klubbens overraskelse udløb lejekontrakten i 2016 og er derfor blot forlænget frem til klubbens flytning.

Derfor mener Holbæk Kommune ikke, at den skal kompensere klubben, ligesom den henholder sig til, at fodboldklubben ved lejekontraktens udløb selv skal betale for nedrivning af klubhus.

- Jeg ved ikke, hvordan vi ville have landet den situation. Jeg ved ikke, om vi skulle købe dem ud. Det ville være en pendant til tennisklubben, hvor kommunen har overtaget gælden i deres nuværende faciliteter. Hypotetisk kunne vi stå i samme situation, hvis lejekontrakten havde været gyldig i så lang tid. Men vi må forholde os til, at det er den ikke, siger Erik Kjærgaard Andersen, direktør i Holbæk Kommune.

Nedrivningen skønnes at koste en halv million kroner, og når klubhuset bliver revet ned, mener Holbæk Kommune også, at fodboldklubben skal betale et gammelt lån fra 1966 tilbage, som er blevet forhøjet i 1980'erne. Klubben har et rente- og afdragsfrit lån på i alt 839.689 kroner til opførelse og ombygning af klubhuset hos kommunen.

- Min personlige holdning er, at jeg går ud fra, at kommunen betaler for nedrivningen. Den betaler for nedrivningen af samtlige andre anlæg, bare ikke vores. Og det undrer mig, at man vil være bekendt at inddrive de 839.689 kroner fra klubhuset, når man selv tvinger os til at rive det ned. Så skulle vi aldrig være gået med til at flytte. Så skulle vi være blevet på Borgmestergårdsvej,siger Frank Petersen.

Fra kommunens side fastholder man kravet om tilbagebetaling af lån samt betaling fro nedrivning. Men der er flere modeller i spil, og parterne mødes snart igen for at finde en løsning.

- Man vil selvfølgelig skele til, at det er en forening med mange frivillige og med mange aktiviteter. Der er ingen, der er interesseret i at trække tæppet væk under dem, men vi skal også kunne se de andre foreninger i øjnene, siger Erik Kjærgaard Andersen.

arrow Borgmester: Det kommer ikke til at ske
17. november 2018 kl. 06:49 Opdateret: kl. 17:33