18. oktober 2019
Patrick Hansen, med det danske flag, var godt kørende, da Danmark med sejren i lørdagens semifinale sikrede sig billet til U21-VM i England midt i juli.
Patrick Hansen, med det danske flag, var godt kørende, da Danmark med sejren i lørdagens semifinale sikrede sig billet til U21-VM i England midt i juli.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Topscorer Patrick er VM-klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Topscorer Patrick er VM-klar
Opdateret 01. juli 2019 kl. 13:12
Lokalsport Nordvestnyt - 01. juli 2019 kl. 13:10
Af Anders Vestergaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forrige weekend havde han en relativt skidt dag ved det individuelle U21-VM i Polen, men lørdag tog Jerslevs speedwaykører Patrick Hansen seriøs revanche i Sverige, da han som topscorer med maksimum-point var med til at sikre Danmark semifinale-sejren og dermed adgangsbilletten til VM-finalen for U21-hold i Manchester om et par uger.

I svenske Vetlanda vandt danskerne suverænt semifinalen med et forspring på 10 point ned til nummer to fra Australien, mens Sverige og Finland spillede sekundære roller.

Det er de to semifinale-vindere plus værtslandet og den bedste to'er i de to semifinaler, der mødes i finalen i England.

Polen vandt den anden semifinale, og Australien blev bedste to'er.

Og efter sidste års sølvmedalje ved hold-VM, er Patrick Hansen ikke i tvivl om, at det store mål er en VM-titel i hans sidste sæson som U21-kører.

- Vi går i hvert fald efter guldet. Og vi er tre på holdet, der er blevet for gamle og kører for sidste gang i U21, så mon ikke vi har en chance, siger Patrick Hansen efter sejren i Sverige, hvor ikke mindst han selv følte sig godt tilpas på banen i Vetlanda, som han aldrig havede kørt på før.

Patrick Hansen var helt suveræn og vandt alle sine fire starter og sikrede dermed sit hold 12 point.

Danmark var generelt så overlegen, at reserven Mads Hansen fik lov at afløse Patrick Hansen i næstsidste heat, da sejren var sikret.

- Det hele spillede bare i lørdags. Inden turen til Sverige havde jeg trænet min teknik og mine starter på banen i Slangerup. Jeg sad mere afslappet og kom godt rundt på banen, det gav mere fart, lød det fra Patrick Hansen, der skal arbejde i denne uge, men ellers bevilger sig selv et par ugers sommerferie for at være klar til hold-finalen i Manchester.