24. maj 2019
Michael Hinge. Foto: Mie Neel
Michael Hinge. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svømmetræner tænder på relationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svømmetræner tænder på relationer
Lokalsport - 19. december 2018 kl. 12:48
Af Anders Vestergaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Holbæk Svømmeklubs nye træner, Michael Hinge, er diplom- og akademiuddannet i Dansk Svømmeunion, hvor han i en årrrække var juniorlandstræner og ikke mindst talentudvikler.

Han har tidligere arbejdet sammen med tre forskellige seniorlandstrænere med stor international erfaring. Og det var Michael Hinge, der opfandt en talentudviklingsmodel, som mange svømmeklubber stadigvæk benytter sig af i dag - og som talenterne i Holbæk Svømmeklub nu også får glæde af. Hans aldersrelaterede træningskoncept har også påkaldt sig interesse i udlandet, hvor han med mellemrum inviteres til at holde foredrag om talentprojektet.

Han har erfaring med at skifte job i sit efterhånden lange svømmetræner-liv, og Michael Hinge er ikke typen, der kommer frembrusende med sine nye ideer.

- At optimere mennesker og relationer mellem dem, tænder mig. At finde ud af, hvad der virker for den enkelte er vigtigt. Ingen responderer ens på samme besked. Det handler om at lære svømmerne at kende, og det er gået overraskende godt. Nu er jeg blevet meget klogere, så nu ved jeg, hvad der skal ske, siger Michael Hinge, som nærmest er blevet afhængig af den proces i jobbet, hvor han kan sidde på bassinkanten og snakke med de unge mennesker, få dem til at bestille noget og se dem gå fra træningen med glade ansigter.

Michael Hinge er generelt fascineret af sport, ikke kun resultatet, men også i høj grad af præstationen.

- Det kan være alt muligt. F.eks. var Niels Ottosens resultater ved de danske mesterskaber på kortbane rigtig fine, men hele hans træningsforløb op til, var jeg pavestolt af. Det bar det hele. Når træningen, som jeg har planlagt for dem, går op i en højere enhed, og når de tanker, jeg har tænkt ved skrivebordet, faktisk sker, så tænker jeg, det er dejligt, lyder det med jysk underdrivelse fra Michael Hinge, der der kom fra et trænerjob i Odder og flyttede til Falkevej i Holbæk sammen med kæresten Line og tre hunde.