23. maj 2019
Stenhus Basketball College. Foto: Brian Jensen
gallery icon

Se billedserie

Stenhus Basketball College. Foto: Brian Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stenhus-talenter mod Europas top

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stenhus-talenter mod Europas top
Lokalsport - 07. februar 2019 kl. 10:44
Af Brian Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stenhus Basketball College har sammen med Falkonergården fået international blåstempling med invitationen til et kvalifikationsstævne til Euroleague. Og de to basketball-skoler sender i alt 12 spillere til Litauen, der skal dyste mod de bedste europæiske U18-klubber om adgang til hovedturneringen med det officielle navn Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament. Fire af dem er fra Stenhus Basketball Colllege i Holbæk.

Stenhus og Falkonergården stiller op under navnet U18 DBA Copenhagen og er kun det tredje danske mandskab, der stiller op i U18-turneringen, der bliver afviklet fredag, lørdag og søndag. Ud af to puljer med fire hold i hver går kun den samlede vinder videre til Final Four. Og danskerne er placeret i pulje med blandt andre de forsvarende mestre Rytas Vilnius, der sidste år vandt alle fire kampe i kvalifikationsturneringen og alle fire kampe i Final Four. En anden af puljemodstanderne er Stellazzura Rome, der sidste år tabte finalen til Rytas og sidste mandskab i puljen er CSKA Moskva, der blev nummer fire i sidste sæson og nummer tre i 2017.

- Det er ikke som sådan et U18-landshold. Men det føles lige så vigtigt som landsholdet, siger Mads Andersen, der er født i USA, har boet 12 år i Belgien og i sit fjerde år i Danmark er på sin anden sæson på Stenhus.

Den 17-årige spiller optræder også på Holbæk-Stenhus' 1. divisionsmandskab.