18. oktober 2021
Stenhus Basket College og Holbæk Basketball Klub kunne fredag både fortælle om invitation til Europas stærkeste ungdomsturnering og et nyt sponsorat.Foto: Mie Neel
Stenhus Basket College og Holbæk Basketball Klub kunne fredag både fortælle om invitation til Europas stærkeste ungdomsturnering og et nyt sponsorat.Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stenhus i samme turnering som Real Madrid og Fenerbahce

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stenhus i samme turnering som Real Madrid og Fenerbahce
Lokalsport Nordvestnyt - 12. oktober 2018 kl. 20:46
Af Christian Dahl

Når man nævner klubber som Bayern München, Real Madrid, Fenerbahce, CSKA Moskva, Panathinaikos og Barcelona, er det sjældent Holbæk og Stenhus, der nævnes lige efter.

Sådan er det ikke mere.
Stenhus Basket College er nemlig inviteret til at stille op i ungdomsudgaven af Euroleague i basketball.

Turneringen går under navnet Euroleague Basketball Adidas Next Generation, og Stenhus er inviteret til at stille et hold i fællesskab med Falkonergårdens Gymnasium i København, der har en decideret Team Danmark-linje.

Der spilles fire kvalifikationsstævner i Valencia, München, Kaunas og Beograd, og Stenhus og Falkonergården skal deltage i Kaunas, hvor modstanderne blandt andre bliver de tredobbelte mestre CSKA Moskva, de dobbelte mestre CFBB Paris og Stenhus' samarbejdsklub Zalgiris Vilnius.

Jesper Sørensen fra Stenhus Sports College er da også overbevist om, at det er samarbejdet med storklubben fra Litauen, der har banet vejen for, at Danmark for første gang er blevet inviteret med til turneringen.

- Det er en af de mest fantastiske ting, jeg har oplevet. Alene at blive nævnt i sammenhæng med de klubber, siger Jesper Sørensen.

Den danske landstræner Erez Bitman, der også er førsteholdstræner i Holbæk og underviser i basket på Stenhus, bliver cheftræner for holdet, og han lægger ikke skjul på, at det er noget af det største.

- Det er helt fantastisk at være blevet inviteret. Nu skal vi levere en præstation, så vi bliver inviteret igen. Der er en række af spillerne i turneringen, som vil blive draftet til NBA om fire år, siger Erez Bitman.

Rejser du til udlandet i år?