26. maj 2019
Asnæs. Julefodbold med deltagelse af Christian Poulsen. Foto: Peter Andersen.
Asnæs. Julefodbold med deltagelse af Christian Poulsen. Foto: Peter Andersen.
Foto: Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Poulsen fandt inspiration hos Ajax

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Poulsen fandt inspiration hos Ajax
Opdateret 29. december 2018 kl. 14:43
Lokalsport - 29. december 2018 kl. 14:38
Af Christian Dahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et sabbatår til at reflektere og finde retning i tilværelsen er ikke ualmindeligt. Men oftest ses det hos unge mennesker efter gymnasietiden. For den tidligere landsholdsanfører Christian Poulsen har det også været nødvendigt med en sådan pause, efter hans lange fodboldkarriere sluttede.

- Jeg har givet mig selv lidt lov til at få tid til at finde ud af, hvad jeg brænder for, og hvad der inspirerer mig, siger Christian Poulsen fra Asnæs, der godt ved, at han gør noget, som almindelige mennesker ikke bare kan gøre.

- Det er et privilegium. Jeg har været i udlandet og spille, så jeg har kunnet lægge penge side, så jeg kan tillade mig ikke bare at gå ud og finde et job. Fra jeg var 20 til jeg var 34 har jeg levet professionelt, og det er mentalt ret hårdt, fortæller han.

Christian Poulsen har gennem flere moduler læst til business coach gennem Spillerforeningen, og så har han netop afsluttet et forløb i Ajax Amsterdam, hvor han er kommet helt tæt på deres måde at træne fodbold på.

- Jeg har en god kontakt til sportschefen Marc Overmars, og han tilbød mig at komme og prøve at være med, siger Christian Poulsen.

- I Ajax har jeg mulighed for at se, hvad man arbejder med internationalt på højeste niveau. Jeg var med i trænerrummet, hvor de diskuterer alle mulige ting, fortæller Christian Poulsen.

Her har han på nærmeste hold kunnet kigge cheftræner Erik Ten Hag og assstenten Alfred Schreuder over skulderen.

- De to trænere i Ajax har begge været i Tyskland. Erik Ten Hag på andetholdet i Bayern München under Josip Guardiola, og Alfred Schreuder i Hoffenheim under Julian Nagelsmann. De øvelser de laver i Ajax er inspireret af Tyskland. Det er ikke noget, jeg har set før. Det handler meget om omstillinger. Hvordan man reagerer, når man mister bolden. Jeg har flittigt skrevet øvelserne ind i min lille bog. Det er spændende at dele ud af. Jeg tror på at vi skal inspirere og dele - at vi kan lære af hinanden, siger Christian Poulsen.