16. december 2017
Philip Hole var så godt som sikret guldet inden de to løb i sidste afdeling af debutantklassen Rookie 600 i roadracing.
Philip Hole var så godt som sikret guldet inden de to løb i sidste afdeling af debutantklassen Rookie 600 i roadracing.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oprykning og begynderguld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oprykning og begynderguld
Lokalsport - 06. oktober 2017 kl. 13:50
Af Brian Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sæsonen sluttede i ren cruise control for roadraceren Philip Hole fra Ubby. Den 18-årige kører var allerede inden sidste afdeling af debutantklassen Rookie 600 stort set sikker på en samlet førsteplads. Og selv om det ikke gik helt optimalt på Jyllandsringen i sæsonens to sidste løb, så endte han med at snuppe danmarksmesterskabet.

I lørdagens regnvejr endte det med en solid tredjeplads, inden Hole og mekanikerteamet besluttede sig for at satse på andre dæk end modstanderne - slicks - og det blev dyrt søndag, hvor vejbanen skiftevis var tør og våd.

- Det var ikke det rigtige valg, så jeg sluttede tredjesidst ud af 25 kørere. Men jeg skulle stort set udgå i begge løb for ikke at slutte på førstepladsen, fortæller Philip Hole, der kører på en Yamaha R16 fra 2017 og har kørt roadracing i fem år.

Maskinen har ført Hole til en del førstepladser, to andenpladser og en tredjeplads i løbet af sæsonens fire afdelinger, der hver består af to løb.

KalundborgMed sejren kan Hole, der kører for Roadracing Klub Viking i Ishøj, se frem til en større udfordring i næste sæson, hvor han stiller op i Supersport 600. Her kommer han i direkte duel med Morten Overgaard fra Jyderup, der efter en sæsons fravær vender tilbage til DM-serien. Overgaard fik i 2014 bronze i sin første sæson og blev nummer to i 2015 og nummer tre igen i 2016. I denne sæson har Overgaard fokuseret på at få øget mediedækningen i sporten, men han lover at vende tilbage i næste sæson - og tilføjer med et grin, at han nok skal køre fra konkurrenten fra Ubby.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk