23. oktober 2019
Holbæk Karate-Do?s VM-hold fra venstre: coach Benjamin Hermansen, Amalie Heine, Lars Reinholdt, Kristine Henriksen, Dennis Mathiesen og coach Nanna Skov.
Holbæk Karate-Do?s VM-hold fra venstre: coach Benjamin Hermansen, Amalie Heine, Lars Reinholdt, Kristine Henriksen, Dennis Mathiesen og coach Nanna Skov.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Medalje-forventninger i karate

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medalje-forventninger i karate
Lokalsport Nordvestnyt - 25. juni 2019 kl. 11:13
Af Anders Vestergaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Karate-Do kan oversættes til »den tomme hånds vej«. Men i Holbæk Karate-Do forventer man ikke at vende tomhændet tilbage, når fire kæmpere senere på sommeren skal repræsentere de danske farver ved VM i Tjekkiet.

I Holbæk-klubben regner man som minimum med, at en af de fire, Kristine Henriksen på 11 år, Amalie Heine 13 år, Dennis Mathisen 41 år og Lars Reinholdt på 47 år kommer hjem med en VM-medalje af bronze.

Alle fire Holbæk-kæmpere stiller op i Kumite - fri kamp mod en modstander - i hver deres aldersgrupper.

Dennis Mathisen er nykåret danmarksmester og skal sammen med klubbens cheftræner, sensei Lars Reinholdt, også repræsentere Danmark i hold-kumite for kæmpere i Masters +35 år, hvor hvert land stiller med fem kæmpere.

De fire landsholdskæmpere har været igennem et udtagelsesforløb sammen med 197 andre kandidater fra hele landet.

I Holbæk Karate-Do, der har eksisteret i snart fire år og i øjeblikket har 80 medlemmer, undervises i både sportskarate (kumite), hvor man kæmper mod hinanden, og i traditionel karate (kata), som betyder form og er serier af bevægelser i kamp mod en usynlig modstander.

Karate-klubben har siden starten haft til huse på Holbæk Private Realskole og har medlemmer i alle aldersklasser og bæltefarver, og der er ifølge formand Simon Lind plads til både de ambitiøse, som gerne vil deltage i stævner, og til dem som blot kommer for motionens skyld.

- Det, som gør Holbæk Karate-Do til noget særligt er fællesskabet på tværs af alder og bæltefarve. Og det er jo stort at blive udtaget til at deltage i VM. Og når man er 11 og 13 år er det særligt stort. Både Amalie Heine og Kristine Henriksen har dyrket karate i fire år, mens Dennis Mathisen og Lars Reinholdt er mere rutinerede herrer, som har dyrket karate i henholdsvis 10 og 30 år, siger Simon Lind.

Karate er på det olympiske program i 2020 , der afholdes i japanske Tokyo.