20. oktober 2018
Alle spillere får en medalje med hjem. Her et billede fra seneste stævne i Stestrup. Foto: Mie Neel
Alle spillere får en medalje med hjem. Her et billede fra seneste stævne i Stestrup. Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kort men god på Tuse Næs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kort men god på Tuse Næs
Lokalsport - 06. december 2017 kl. 11:15
Af Anders Vestergaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var egentlig Niels Sander fra Nykøbing Sjælland Badmintonklub, der fik ideen og inviterede fem andre nordvestsjællandske badmintonklubber til det første breddebadmintonstævne for nybegyndere i oktober.

Ungdomsstævnet for børn i alderen fra 8 til 14 år, der ikke før har prøvet at være med i et badmintonstævne, blev en succes, og i den efterfølgende version to af begynderstævnet voksede deltagertallet med 50 procent til næsten 40 nybegyndere, da badmintonklubben i Bukkerup inviterede indenfor i Stestrup i november.

Og søndag den 7. januar er det så badmintonklubben på Tuse Næs, der åbner dørene for det tredje stævne for de mere uprøvede spillere fra de seks samarbejdende badmintonklubber, Nykøbing, Vallekilde-Hørve, Bukkerup, Vipperød, Jernløse og altså Tuse Næs.

Da ideen om at invitere spillere, som endnu ikke er kommet rigtigt i gang med badmintonstævner, var Tuse Næs Badmintonklub ikke sen til at bakke op om konceptet og være med.

- Konceptet er ikke mindst at lave et kort og overskueligt stævne på omkring tre-fire timer, der er gratis at deltage i. Foreældrene bliver inddraget som dommere eller pointtællere. Og så er alle deltagere garanteret en medalje, så de ud over en god oplevelse har noget med hjem, siger Henrik Sandal fra Tuse Næs Badmintonklub.

Han har i længere tid ment, at tilgangen til badmintonsporten har været bremset lidt af udsigten til alt for lange stævner, som har skræmt mange væk.

- Da mine egne børn var i den alder tog vi tit af sted lørdag morgen og kom først hjem sent på aftenen. Og så skulle vi måske af sted igen søndag til eventuelt finaler. Det er mange timer, der skal bruges, og det er der flere og flere, der ikke kan acceptere. Nu begrænser vi det til en oplevelse på tre-fire timer, hvor de får lov til at spille i puljer mod jævnbyrdige modstandere og forhåbentlig får en god dag og dermed måske bevarer lysten til fortsætte med badminton, siger Henrik Sandal.