13. december 2019
Pernille Olsen fra Kalundborg håber på en VM-finale, efter hun senest vandt bronze ved EM.
Pernille Olsen fra Kalundborg håber på en VM-finale, efter hun senest vandt bronze ved EM.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kalundborgenser håber på medalje til VM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kalundborgenser håber på medalje til VM
Lokalsport Nordvestnyt - 17. juli 2019 kl. 11:52
Af Brian Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sportsligt havde 3D-bueskytten Pernille Olsen fra Kalundborg ikke det store besvær med at kvalificere sig til VM i Canada.

Hun vandt det fjerde udtagelsesstævne i træk i maj, da Kalundborg Bueskytteforening var værter for den årlige Tømmerupjagten. Dermed blev hun klar til sit andet VM med klar sportslig margen. Økonomisk er det lidt sværere for den 25-årige bueskytte at nå frem til VM, der begynder den 2. september i Lac La Biche i Alberta, cirka tre timers kørsel fra Toronto.

3D-bueskydning, hvor man typisk skal have ram på 24 eller 30 kunstige dyr med hver to pile på en fem-seks kilometer lang naturbane, er ikke på det olympiske program. Derfor er der ingen Team Danmark-støtte.

- Jeg har fået 7000 kroner i tilskud af Bueskydning Danmark, men der er lang vej op til 18.000, fortæller Pernille Olsen, der blev nummer syv i hendes første VM i Frankrig i 2017 - og hentede en bronzemedalje ved EM i Göteborg sidste år.

Derfor rykker Olsen sammen med Kalundborg Bueskytteforening lidt af naturbanen ind i byfestugen i Kalundborg. Klubben håber, at det kan skabe lidt overskud, der skal gå til Olsens VM-deltagelse.

- Man kan prøve at skyde med en recurve-bue efter balloner og se nogle af de dyr vi normalt skyder på, lyder det fra bueskytten, der håber at ramme endnu en finale, som da hun stod i EM-finalen.

- Det er svært. Jeg vil gerne i top fem, og jeg vil gerne prøve at stå i en finale igen, det er de første fire. Men jeg ved ikke rigtigt, USA sender nogle andre skytter, når nu det er tættere på dem. Det er ikke urealistisk, men jeg tør ikke sætte snuden op efter finalen. Det var så fedt i finalen, så jeg håber, siger Olsen - der kan fejre 26 års fødselsdag på verdensmesterskabernes anden dag.

Pernille Olsens kæreste, Lars Eichler Andersen, var efter Tømmerupjagten på en tredjeplads i mændenes VM-kvalifikation, hvor de tre øverste kvalificerer sig. Men han endte på en femteplads og må i stedet sigte efter det næste VM om to år.