13. november 2019
Hvem der skal betale for nedrivningen af klubhuset på Borgmestergårsvej bliver formentlig afgjort på onsdagens kommunalbetyrelsesmøde i Holbæk.
Hvem der skal betale for nedrivningen af klubhuset på Borgmestergårsvej bliver formentlig afgjort på onsdagens kommunalbetyrelsesmøde i Holbæk.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: HB&I foran stor regning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HB&I foran stor regning
Lokalsport Nordvestnyt - 14. juni 2019 kl. 16:37
Af Christian Dahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag skal Holbæk Kommunalbestyrelse træffe en afgørelse, der får alvorlig indflydelse på økonomien i Holbæk B&I de næste mange år.

arrow Læs også: HB&I må vente mindst en måned på økonomisk afklaring

I forbindelse med flytningen af anlægget på Borgmestergårdsvej til Holbæk Sportsby skal stadion, klubhus og kunstgræsbane fjernes. Og striden har i årevis stået om det var Holbæk Kommune eller Holbæk B&I, der skulle betale for nedrivning af klubhus og kunstgræsbane, ligesom Holbæk Kommune har forlangt en gæld på 840.000 kroner afdraget. Beløbet er oprindeligt givet som rente- og afdragsfrit lån til bygning og udbygning af klubhus.

Hvis komunalbestyrelsen følger økonomiudvalget, skal Holbæk B&I til at finde penge frem. For så skal gælden afdrages allerede fra i år.

Økonomiudvalget mener nemlig, at Holbæk B&I skal betale halvdelen af udgifterne til nedrivning, som den dog kan låne af kommunen. Klubben skal dog begynde at afdrage både den nye gæld og det eksisterende lån på 840.000 allerede i år. Det samlede beløb skal afdrages over 10 år med en rente svarende til diskontoen plus to procent.

Det fremgår af en offentlig beslutning fra økonomiudvalgets møde onsdag, hvor sagen blev behandlet som lukket punkt.

Socialdemokratiet, Liberal Alliance, Venstre og SF stemte for beslutningen. Dansk Folkeparti undlod at stemme, mens Enhedslisten og De Konservative stemte imod.

Beslutningen i økonomiudvalget kommer bag på formanden for Holbæk B&I, Johnny Vejlebo.

- Jeg ved ikke, hvor pengene skal komme fra. Vi kører en stram økonomi for at reetablere divisionsfodbold i Holbæk. Jeg håber, at kommunen vil bakke op om det store frivillige arbejde, der ligger bagved, siger Johnny Vejlebo.

Borgmester Christina Krzy­rosiak Hansen (S) fortæller, at hun ikke må udtale sig om den verserende sag, før den har været behandlet i kommunalbestyrelsen på onsdag.