22. juli 2019
Holbæk B&I's bestyrelse måtte på generalforsamlingen mandag præsentere et regnskab, hvor klubbens egenkapital er væk som følge af udflytningen til Holbæk Sportsby.
Holbæk B&I's bestyrelse måtte på generalforsamlingen mandag præsentere et regnskab, hvor klubbens egenkapital er væk som følge af udflytningen til Holbæk Sportsby.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fodboldklub afskriver egenkapitalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fodboldklub afskriver egenkapitalen
Lokalsport - 05. marts 2019 kl. 14:52
Af Christian Dahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvom den politiske beslutning endnu ikke er taget i Holbæk Kommune, har Holbæk B&I nu taget de første alvorlige konsekvenser af udflytningen til Holbæk Sportsby.

Med udflytningen forsvinder klubhus, kunstgræsbane og lydanlæg på stadion, og det var de aktiver, klubbens egenkapital var bundet op i.

Klubben havde oprindeligt forventet kompensation fra Holbæk Kommune, men på klubbens generalforsamling mandag havde man valgt at afskrive aktiver og dermed nedskrive egenkapitalen med godt fire millioner kroner.

Selve driftsregnskabet før afskrivninger viste et overskud for 2018 på 767.884 kroner. Men efter afskrivningerne er der i stedet tale om et underskud på godt 3,3 millioner kroner.

Det betyder, at Holbæk B&I nu står med en egenkapital på minus 382.901 kroner.

Til gengæld kunne formand Johnny Vejlebo fortælle, at klubben hører på de kommunale vandrør, at den slipper for at betale for nedrivning af klubhuset, og at tilbagebetaling af et gammelt lån til opførelse og udvidelse af klubhuset bliver udskudt. Det er dog endnu ikke vedtaget af kommunalbestyrelsen.

De udgifter ville svare til 1,3 millioner kroner.

Der er dog ikke kun udgifter forbundet med at flytte ud i Holbæk Sportsby. Når udflytningen er gennemført forventer klubben at spare i omegnen af 200.000 kroner om året. Det præcise beløb er svært at gøre op, da det både er klubhusudgifter på normalt 750.000 kroner og en række kommunale tilskud for udført arbejde, der forsvinder.

Asger Madsen trådte på generalforsamlingen tilbage som bestyrelsesmedlem, da han fremover er ansat i klubben. Han fortalte, at den negative egenkapital ikke direkte har indflydelse på, om Holbæk kan blive kontraktklub i tilfælde af oprykning til 2. division. Men han ville ikke afvise, at det spiller ind.

Tidligere var muligheden for at blive kontraktklub direkte afhængig af egenkapitalen, ligesom det stadig er tilfældet i 1. division og Superligaen.