19. december 2018
Talentarbejdet på Stenhus med blandt andet badminton er medvirkende til, at sporten er en af fem, der får særligt fokus i Holbæk. Her vil man målrette elitearbejdet i sport til de unge. Foto: Mik
Talentarbejdet på Stenhus med blandt andet badminton er medvirkende til, at sporten er en af fem, der får særligt fokus i Holbæk. Her vil man målrette elitearbejdet i sport til de unge. Foto: Mik
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elitesatsning for unge i Holbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elitesatsning for unge i Holbæk
Lokalsport - 08. marts 2018 kl. 13:44
Af Christian Dahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En ny rapport har analyseret rammerne for talentudvikling i Holbæk. Nu skal talentudviklingen i fem sportsgrene nærmere under luppen.

Fodbold, håndbold, basketball, badminton og svømning er i første omgang de fem sportsgrene, som talentrådet under Holbæk Kommune vil satse på at udvikle.

Det er klubberne inden for sportsgrenene, der selv skal stå for talentudviklingen, men talentrådet med et årligt budget på 400.000 kroner forsøger at støtte op om eliteudviklingen.

- Det er de fem sportsgrene, vi starter med. Vi er klar til at tage andre sportsgrene ind, især når sportsbyen kommer i gang. Det kunne for eksempel sagtens give mening med en elitesatsning inden for klatring. Det er bestemt ikke en lukket fest, siger Bo Ømosegaard, der er talentudviklingschef i Badminton Danmark og medlem af Holbæk Kommunes talentråd. Han er ansvarlig for de fem sportsgrensanalyser af fodbold, håndbold, basketball, badminton og svømning, som talentrådet bruger 66.000 kroner på at få lavet.

Idrættens Analyseinstitut har for nyligt afleveret en rapport om Holbæk Kommune som talentmiljø, og det er i forlængelse af den rapport, at de nye analyser skal laves.

Holbæk får ros for talentudviklingen på ungdomssiden og for samarbejdet med uddannelsesinstitutioner med Stenhus Gymnasium som det klare eksempel.

Til gengæld er kommunen voldsomt udfordret i senioridrætten, da andelen af 20-35-årige ligger klart under landsfordelingen, primært fordi en stor del flytter tæt på de store uddannelsesbyer efter ungdomsuddannelsen.

Talentrådet har i første omgang valgt at se bort fra senioridrætten i anerkendelse af problemerne med befolkningssammensætningen.

- Vi prioriterer talentudviklingen frem til, udøverne går ud af ungdomsuddannelserne. Det skal være med til at profilere Holbæk og give borgerne en glæde ved idræt og en større sundhed. Og småklubberne får også et løft. Lige pludselig står de med nogle, som ikke er rejst, og de har også fået hævet deres niveau. Vi må regne med, at vi sender nogle af de bedste fodboldspillere til Brøndby og FCK og håndboldspillere til TMS Ringsted, og så skulle vi gerne stå tilbage med en gruppe spillere, der er meget bedre, end de hidtil har været. Det er et kalkuleret biprodukt, siger Bo Ømosegaard, der peger på, at det er den erfaring, Kolding aktuelt har gjort.