23. november 2017
Jakob Egholm, til højre, på rundstrækningen i Kalundborg. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Jakob Egholm, til højre, på rundstrækningen i Kalundborg. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Egholm dækkede etapevinder af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Egholm dækkede etapevinder af
Lokalsport - 12. september 2017 kl. 21:40
Af Anders Vestergaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Holbæks regerende juniorverdensmester Jakob Egholm havde en vigtig hjælperolle, da holdkammeraten på det danske kontinentalhold Team Giant-Castelli, U23-europamesteren Casper Pedersen, tirsdag vandt første etape af det store danske etapeløb PostNord Danmark Rundt med Kalundborg som målby.

arrow Læs også: Breschel om afblæsning: Vejret var fuldstændig sindssygt

lDet store felt på 128 ryttere kom blandt andet lige forbi den 19-årige U23-rytters hjem i Holbæk, og vejene på ruten - især mellem Roskilde og Kalundborg - kender Egholm som sin egen bukselomme, og det kom etapevinder Casper Pedersen og resten af Giant-Castelli-holdet til gode undervejs på den 27. udgave af det store danske etapeløb.

bæk- Jeg tror, jeg reddede os fra et par ture i asfalten. Jeg kender jo ruten og ved, hvor de lumske sving er, så jeg bad dem ind imellem om lige at klappe hesten, sagde en meget glad Jakob Egholm efter hans hold allerede i første hug havde vundet en etape i PostNord Danmark Rundt.

Holbæk-rytteren havde en væsentlig hjælperolle og sad godt med fremme i de første 150 kilometer af den knap 177 kilometer lange etape, hvor han bidrog til at dække vinden af for holkammeraterne.

Men i finalen var det holdkammeraterne Emil Vinjebo og altså især Casper Pedersen, der så trådte til.

Jakob Egholm blev nummer 80 godt syv minutter efter Casper Pedersen, der kører i den blå førertrøje på onsdagens anden etape på Fyn.

Tølløses danmarksmester Mads Pedersen, der hører til favoritfeltet og umiddelbart inden starten, blev udtaget til det snarlige VM i Bergen, var som ventet med helt fremme i finalen, hvor han forsøgte med et angreb. Men Trek-Segafredo-rytteren blev hentet og sluttede på en 12. plads bare syv sekunder efter vinderen.

Endnu en lokal rytter gjorde sig godt gældende på etapen, som sluttede på Vestre Havnevej i Kalundborg.

Christoffer Lisson, som bor i Nyrup og kører for Team BHS-Almeborg-Bornholm, sluttede som nummer 22 i samme tid som Mads Pedersen, hvilket i første omgang betyder, at Lisson vil forsøge at holde sig til i klassementet i de kommende dage.

oTeam Virtu Cycling's Mark Sehested, der er fra Kalundborg og også kender ruten særdeles godt, kom ind på en plads som nummer 57, et lille minut efter vinderen.

arrow Løbsdirektør efter aflysning: Jeg håbede de ville fortsætte
13. september 2017 kl. 16:56 Opdateret: kl. 16:58
arrow Dårligt vejr aflyser 2. etape i Danmark Rundt
13. september 2017 kl. 15:30 Opdateret: kl. 15:32
arrow Danmark Rundt-helt skifter til storhold
13. september 2017 kl. 15:29 Opdateret: kl. 08:06

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk