25. marts 2019
Æresmedlem og tidligere landsholdsspiller i Holbæk Håndboldklub, Bodil Frank Jensen, her fotograferet på sin 85 års fødselsdag, blev 93 år.
gallery icon

Se billedserie

Æresmedlem og tidligere landsholdsspiller i Holbæk Håndboldklub, Bodil Frank Jensen, her fotograferet på sin 85 års fødselsdag, blev 93 år.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Æresmedlem i HH er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Æresmedlem i HH er død
Lokalsport - 28. november 2018 kl. 14:10
Af Anders Vestergaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et af Holbæk Håndboldklubs tidligere landsholdsspillere og helt store personligheder, Bodil Frank Jensen fra Kalundborg, døde lørdag den 17. november, 93 år gammel.

Bodil Frank Jensen boede i Holbæk, inden hun sammen med familien flyttede til Kalundborg i 1958.

Hun startede som 15-årig i den nystiftede Holbæk Håndboldklub i 1940 og blev siden et af klubbens bedste spillere fra sin position som stregspiller.

Bodil Frank Jensen spillede otte landskampe i perioden fra 1948 til 1951, og i bogen »Håndboldhelte« beskrives hun som en »venstrehåndet stregspiller, der scorede en del mål på (lovligt) fiskeri.

Alle hendes otte landskampe blev spillet ved nordiske mesterskaber, som indbragte to gange guld og en sølv.«

Bodil Frank Jensen var meget aktiv i Sjællands Håndbold Forbund, hvor hun var sekretær, UK-medlem og formand for dameudvalget i perioderne 1950-58 og 1970-83.

Og både hun og hendes mand Frank Jensen, der døde i 1999, blev i 1990 æresmedlemmer i Holbæk Håndboldklub.

Gennem en årrække var den humørfyldte og meget aktive Bodil Frank Jensen forkvinde for morgensvømmerne i Kalundborg Svømmehal, medlem af Kalundborg Musik- og Tea­terforening, og så var hun i øvrigt også en passioneret golfspiller.

Bodil Frank Jensen blev bisat fra Raklev Kirke i sidste uge.