17. april 2021
I 2017 var Jakob Egholm (th) med til at køre Casper Pedersen til etapesejr i Kalundborg i PostNord Danmark Rundt. I år kan de to venner formodentlig samarbejde.
I 2017 var Jakob Egholm (th) med til at køre Casper Pedersen til etapesejr i Kalundborg i PostNord Danmark Rundt. I år kan de to venner formodentlig samarbejde.
Foto: Trek Segafredo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venner kan triumfere på hjemmebane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venner kan triumfere på hjemmebane
Lokalsport Nordvestnyt - 04. marts 2021 kl. 17:39
Af Christian Dahl

I 2017 kørte Mads Pedersen ind i Kalundborg iført Dannebrogstrøjen, da PostNord Danmark Rundt havde mål i Kalundborg på første etape, som i øvrigt bød på morskab, da to ryttere kørte den forkerte vej i Odsherred undervejs.

arrow Læs også: Roskilde-rytter: Danmark Rundt er vores Tour de France

Dengang måtte den senere verdensmester Mads Pedersen dog se Casper Pedersen tage sejren i Kalundborg godt hjulpet af holbækkeren Jakob Egholm, der er tidligere juniorverdensmester.

I år er vennerne Mads Pedersen og Jakob Egholm holdkammerater på Trek-Segafredo, der stiller op som et af seks World Tour-hold i PostNord Danmark rundt, hvor fjerde etape er fredag den 13. augst fra Holbæk til Kalundborg.

De syv ryttere på hvert hold kan i princippet udskiftes frem til dagen før første etape, men det virker sandsynligt, at de danske ryttere for lov at køre for Trek-Segafredo.

Løbet køres 10.-14. august og kører dermed sidste etape samme dag, som Vuelta Espana begynder. Men det betyder næppe noget for Mads Pedersen, der er udset til at køre Tour de France, som slutter 18. juli.

Dermed kan de to tidligere verdensmestre bosat i Holbæk komme til at køre PostNord Danmark Rundt sammen i Holbæk til august.

De kommer nu ikke til at køre i Holbæks bymidte, for efter rytterpræsentation og indskrivning på Ahlgade, går etapestarten ved Holbæk Sportsby.

Når Tour de France kommer forbi Holbæk i 2022 kører feltet videre til Odsherreds bakker, men ved PostNord Danmark Rundt i år kører rytterne den direkte vej via Vipperød til Tølløse for at vise respekt til Mads Pedersen, der er opvokset i Tølløse. Derefter begynder bakkerne, når feltet skal forbi Maglesø. Etapen bliver skovrig, men kommer også igennem Mørkøv og Jyderup, inden der er bonusspurt i Svebølle, hvor ruten går lige forbi Svebølle Centret. Derfra går det ad små veje til Kalundborg, hvor rytterne skal seks gange igennem en rundstrækning på 19,5 kilometer. På rundstrækningen skal rytterne op ad Møllebakken, derfra går turen ud mod Røsnæs, inden rytterne vender ved golfklubben og kører tilbage mod Kalundborgs centrum. På vejen skal de op ad den stejle Bøgebakken, inden det ad Kystvejen går forbi Gisseløre og ind til målområdet i Kalundborg Havnepark.

Da Kalundborg var målby i 2017 kørte de to kalundborgensere Mark Sehested og Christoffer Lisson med, og Christoffer Lisson var som nummer 22 kun syv sekunder efter vinderen Casper Pedersen i Kalundborg.

Mark Sehested kører ikke længere, men 25-årige Christoffer Lisson kører for Riwal Cycling Team, som også deltager i Post Nord Danmark Rundt.

arrow Holbæk-hold vil vise sig frem
04. marts 2021 kl. 16:31 Opdateret: kl. 16:31
arrow PostNord Danmark Rundt arbejder med coronaværktøjskasse
03. marts 2021 kl. 15:11 Opdateret: kl. 15:12
arrow FAKTA: Cykelløb starter vestpå og slutter på Frederiksberg
03. marts 2021 kl. 14:27 Opdateret: kl. 14:28
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?