25. oktober 2021
Johnny Vejlebo var godt kørende og stort smilende i Aarhus. Foto: Grippo.dk
Johnny Vejlebo var godt kørende og stort smilende i Aarhus. Foto: Grippo.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vejlebo-sejr i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejlebo-sejr i Aarhus
Lokalsport Nordvestnyt - 20. september 2021 kl. 14:00
Af Anders Vestergaard

Johnny Vejlebo løb søndag med sejren blandt Trofeo-kørerne i TCR Denmark-løbsserien, da feltet gæstede det aarhusianske byløb Classic Race Aarhus.

Mange racerkørere bryder sig ikke om at køre byløb, hvor store afkørselszoner er afløst af betonklodser - men for Johnny Vejlebo, der stammer fra Ugerløse, bor i Roskilde og er direktør i et par bilhuse i Holbæk og Roskilde, kan det næsten ikke blive bedre.

- Træningen fik jeg brugt til at finde vejen rundt på banen og lære svingene lidt at kende, og så gjaldt det mest om bare at bygge fart på, forklarer Johnny Vejlebo, der i tidtagningen var fjerdehurtigste kører i Trofeo-klassen for kørere over 40 år.

Allerede i det første heat kunne han noteres for en andenplads i Trofeo-feltet, så farten var klart til stede. Og da resultatet gentog sig i andet heat, var udgangspunktet lagt til en stærk finale.

Finaleløbet var til gengæld kaotisk fra første færd. Et massivt startuheld forårsagede et rødt flag og genstart efter en grundig oprydning. For Johnny Vejlebo betød den gode startplacering, at han kunne opleve det hele fra forreste række.

- Da det hele går løs, får jeg Jan Magnussens bil ned over forenden på min bil, og der troede jeg egentlig at løbet var kørt for mig. Men så skubbede officials mig lidt tilbage og signalerede at jeg skulle køre, så det gjorde jeg, fortæller Johnny Vejlebo.

- Havde jeg set bilen udefra, ville jeg nok ikke have fortsat. Hele kanten på venstre forfælg mangler, og der er en stor bule i dækket. Jeg måtte køre med rattet klokken fem minutter over fem, når jeg kørte ned ad langsiderne. Bilen hoppede og dansede så meget, at jeg var nødt til at pumpe bremsepedalen for at kunne bremse, så det var måske lige spændende nok.

Johnny Vejlebo fik en god start, da løbet blev genstartet, og han fik et hul ud til sine konkurrenter. Efter et kvarters slåskamp med bilen kunne han køre over målstregen som vinder i Trofeo-klassen.

Efter det obligatoriske champagnebad på præmiepodiet kunne Johnny Vejlebo også erklære sig for fan af byløbene.

- Jeg elsker at køre bybaner, hvor bilen hopper og danser og jeg skal arbejde med den konstant. Det er som om, jeg bliver rystet bedre fast i sædet her, end når vi kører rundt på de almindelige racerbaner - og så er der bare benhård konsekvens et sted som her. Det er lidt som boksning; hvis ikke du holder dine parader oppe, bliver du knockoutet, og her er konsekvensen bare at ramme en betonklods.

Om to uger køres næstsidste afdeling af mesterskabet på FDM Jyllandsringen.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?