25. juni 2021
Kalundborg og Omegns Motorklub. Glad Rally Kalundborg. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Kalundborg og Omegns Motorklub. Glad Rally Kalundborg. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vallentin kørte sig op på samlet DM-andenplads i Kalundborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vallentin kørte sig op på samlet DM-andenplads i Kalundborg
Lokalsport Nordvestnyt - 06. juni 2021 kl. 14:58
Af Brian Jensen

Det endte med en topplacering for rallykøreren Simon Vallentin fra Gisling, da han lørdag deltog i tredje afdeling af DM - Glad Rally i Kalundborg, arrangeret af Kalundborg og Omegns Motorklub. Vallentin sluttede på en samlet tredjeplads, som næstbedste dansker, og vandt oven i købet en powerstage. Det betyder, at Simon Vallentin og co-driver Peter Egholm samlet er på andenpladsen halvvejs i danmarksmesterskabet.

Det begyndte dog langt fra godt for rallyparret. På den første prøve i Vollerup snurrede bilen rundt to gange på den sidste af de fire omgange, og det kostede sekunder. De to snurre-ture skyldtes simpelthen det varme sommervejr.

- Jeg havde fra start valgt for bløde dæk til det varme vejr. Så vi mistede omkring 28 sekunder til den førende, så vi havde egentlig spået, at top tre var væk for os. Det gik heller ikke godt i prøve 2, der var jeg for nedslået over prøve 1, fortæller Vallentin.

Til gengæld var der fart over parrets Hyunday i20 R5, da prøven i Gammelrand skulle køres to gange. Vallentin og Egholm vandt nemlig begge prøver i grusgraven, med henholdsvis syv og fem sekunder, mens flere af konkurrenterne udgik i Gammelrand, der er teknisk krævende og hård ved bilerne.

- Jeg nyder at køre i Gammelrand, der er så teknisk krævende. Jeg nød hvert et sekund, lyder det med glæde i stemmen.

Parret vandt desuden den tredje prøve i Kelleklinte, da ruten skulle køres modsat, og sejren i den såkaldte Powerstage udløste ekstra point. Derfor endte Vallentin og Egholm samlet på en tredjeplads, efter den tyske mester Fabian Kreim, der ikke får point til DM-regnskabet, og efter Kristian Poulsen og Ole Frederiksen, der også ligger nummer et i DM.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?