19. oktober 2021
Badmintonspillerne på Stenhus Sportscollege bruger utraditionelle metoder til at øge eksplosiviteten.
Badmintonspillerne på Stenhus Sportscollege bruger utraditionelle metoder til at øge eksplosiviteten.
Foto: Brian Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vægtløft skal styrke eksplosiviteten på Stenhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vægtløft skal styrke eksplosiviteten på Stenhus
Lokalsport Nordvestnyt - 05. oktober 2021 kl. 12:29
Af Brian Jensen

Mandag var den 14-dobbelte danmarksmester i vægtløftning, 31-årige Tim Kring, på besøg i badmintonhallen på Stenhus. Her er han i gang med at instruere spillerne i vægtløftning, som kan bruges til at styrke de unge spilleres hurtighed og eksplosivitet.

- Vi mangler noget i forhold til spændstigheds- og helkropsarbejde og hurtighed på banen. Nu starter vi den her træning og ser, om vi kan videreudvikle den til andre sportsgrene, siger Christian Møller Madsen, badmintontræner på Stenhus.

Tim Kring driver Alfa Omega Vægtløftning i Valby og har tidligere haft samarbejde med Judo Danmark, lavet workshops for crossfit-klubber og været med i Københavns Kommunes ældreprojekt "Løft & Lev Længere".

- Badmintonspillerne kan få den eksplosive del, lære at hoppe højere. Alle i idrætsgrene med eksplosivitet har brug for vægtløftning, som jo er teknisk svært. Men frivægte er afsindig godt til at træne det, siger Tim Kring.

Ifølge leder af Stenhus Sportscollege, Maja Liep, er der planer om at købe udstyr, så det bliver muligt for alle idrætsstuderende at benytte sig af vægtløftningstræningen.

Rejser du til udlandet i år?