28. maj 2020
Sidste år var PostNord Danmark Rundt-feltet forbi Asnæs Indelukke. Nu er dette års udgave blevet udsat. Foto: Per Christensen
Sidste år var PostNord Danmark Rundt-feltet forbi Asnæs Indelukke. Nu er dette års udgave blevet udsat. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udskudt Danmark Rundt ærgrer borgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udskudt Danmark Rundt ærgrer borgmester
Lokalsport Nordvestnyt - 06. maj 2020 kl. 09:43
Af Anders Vestergaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udgave nummer 30 af etapeløbet PostNord Danmark Rundt skulle efter planen starte tirsdag den 11. august og i de følgende dage føre rytterne gennem både Kalundborg, Holbæk og Tølløse, men på grund af coronakrisen er det traditionsrige løb blevet udskudt.

Det fremgik tirsdag af en pressemeddelelse fra Danmarks Cykle Union, der nu undersøger mulighederne for at finde en anden dato, som både imødekommer de danske sundhedsmyndigheders påbud og anbefalinger og tager hensyn til Den Internationale Cykelunions løbskalender.

For første gang i løbets historie starter en etape uden for Danmarks grænser i Flensborg som en markering af 100-året for genforeningen i 1920. Det sker på turens tredje og længste etape til Vejle.

Og som endnu en nyhed bliver etapeløbet i 2020-udgaven uden enkeltstart. Men dén bliver så til gengæld afløst af fjerde etapes godt 19 kilometer lange rundstrækning, der skal gennemkøres otte gange med start og mål ved Vestre Havneplads i Havneparken i Kalundborg.

Og udskydelsen af cykelfesten i midten af Kalundborg ærgrer borgmester Marten Damm, der erkender, at coronakrisen endnu en gang har overtrumfet alt - og igen har udsat eller aflyst arrangementer.

- Det er vilkårene lige nu. Men det er brandærgerligt. Jeg har virkelig glædet mig til den etape med en fantastisk og udfordrende rundstrækning, som vil blive husket. Jeg håber, at løbet kan blive gennemført senere med en hel cykeldag midt i Kalundborg, siger Martin Damm, der bakker op om løbsdirektør Jesper Worres håb om at etapeløbet kan køres i starten af september - inden risikoen for »møjvejr« bliver for stor.

Kalundborg var målby i 2017-udgaven af PostNord Danmark Rundt, hvor Casper Pedersen kom alene over stregen efter første etape. Dele af dette års rute er den samme som for tre år siden.

Og Kalundborgs borgmester er begejstret for de forskelligartede udfordringer på rundstrækningen. Og han er sikker på at den vil give publikum en stor oplevelse - og rytterne en artig overraskelse.

- Ruten er med mange smalle stræder, sving og stigninger, der siger spar to til det meste. Møllebakken i byen skal forceres, og ikke mindst Bøgebakken er en halv gang stejlere end Alpe d'Huez. Den kommer rytterne ind på uden fart efter et skarpt venstresving, lyder det med begejstring i stemmen fra borgmester Martin Damm.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?