2. august 2021
18-årige Lucas Jensen fik som 38-årige Christian Holst debut for Holbæk mod Dalum.
18-årige Lucas Jensen fik som 38-årige Christian Holst debut for Holbæk mod Dalum.
Foto: Christian Dahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udskiftning slog mindst én rekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udskiftning slog mindst én rekord
Lokalsport Nordvestnyt - 30. juni 2020 kl. 15:20
Af Christian Dahl

Der findes ikke umiddelbart nogen statistik over største aldersforskel mellem to debutanter i samme kamp.

arrow Læs også: Nu kigger Holbæk opad og fremad

Men det er nok et godt bud, at Christian Holst og Lucas Jensen ville lægge sig meget højt på listen, efter at de begge debuterede på Holbæks førstehold i udesejren over Dalum i 2. division lørdag.

De to spillere blev sendt på banen samtidig og fik cirka 10 minutter, da de afløste Malte Sjørslev og Jonas Bengtsson ved stillingen 0-2.

Dermed føjede Holbæk to ekstra debutanter til historiebøgerne. Men hvor det for 18-årige Lucas Jensen var den første førsteholdskamp som senior, har 38-årige Christian Holst noget mere erfaring med i bagagen.

Christian Holst har tidligere hjulpet til på Holbæks andethold i serie 1, men ellers er han udelukkende assistenttræner for Lars Feist. Til kampen i Dalum var Holbæk dog uden fem nybagte studenter på vogntur og de småskadede Emil Bjørn og Andreas Granskov. Det gav en bænk med hele tre mulige debutanter. Ud over Christian Holst og Lucas Jensen var det Frederik Nymark, som dog ikke kom på banen. Christian Holst sætter samtidig rekord som ældste debutant for Holbæk. Med sin alder på 38 år og 215 dage stikker han Thomas Høys rekord med mere end to et halvt år. Han har dog stadig et stykke op til rekorden som ældste spiller. Den har Kurt Jørgensen med 43 år og 18 dage.

Med sine 18 år og 293 dage er Lucas Jensen ikke engang halvt så gammel, men han når alligevel ikke ind på listen over yngste debutanter. Her er det fortsat Kristian Skovby, der topper listen med 16 år, ni måneder og 17 dage. Pudsigt nok debuterede Christian Holst i Kristian Skovbys gamle trøje med »Skovby« stående på ryggen.

Christian Holst kom med 147 Superliga-kampe i bagagen og 50 landskampe for Færøerne. Dermed blev han den niende førstespiller for HB&I med landskampe for andre end Danmark - og den anden færing efter Jón Johannesen.

Mens Christian Holst ret beset var en nødløsning - omend en ganske habil en af slagsen - så er der mere fremtid over debuten til Lucas Jensen.

- Det var fint, at Lucas Jensen fik debut, så han får prøvet divisionsfodbold. Han er en spændende spiller, men han skal modnes, siger cheftræner Lars Feist.

arrow Billedserie: Holbæk sikrer divisionsstatus med sejr
27. juni 2020 kl. 17:08 Opdateret: kl. 17:08
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?