24. november 2020
TGU Cykling er nomineret til Danskernes Idrætspris. Foto: PR-foto
TGU Cykling er nomineret til Danskernes Idrætspris. Foto: PR-foto
Foto: Jørn Nymand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tømmerup er i spil til en stor pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tømmerup er i spil til en stor pris
Lokalsport Nordvestnyt - 28. oktober 2020 kl. 16:13
Af Christian Dahl

- Pengene vil selvfølgelig være kærkomne, men det vigtigste er næsten at blive bekræftet i, at det er det rigtige, vi går og laver.

arrow Læs også: Stor succes for motionscyklister

Sådan siger Thomas Nielsen fra Tømmerup GU Cykling, der er blandt de tre sjællandske kandidater til Danskernes Idrætspris på 100.000 kroner. Prisen gives for årets bedste idrætsinitiativ.

Den endelige vinder kåres til Sport 2020 den 2. januar. Hvert af DR P4-distrikterne i Danmark skal komme med en kandidat, og TGU Cykling er en af de tre mulige kandidater fra DR P4 Sjælland. Deres to konkurrenter er Næstved Vikings og multibanen ved Herlufsholm Idrætscenter. Indtil 13. november kan alle stemme på en af de tre kandidater. Vinderen vil derefter indgå i en ny afstemningsrunde sammen med kandidaterne fra de andre distrikter, inden de endelige tre nominerede er fundet.

Den tidligere verdensmester i cykling Mads Pedersen fra Tølløse er en af dem, der har udvalgt TGU, og han roser klubbens cykelinitiativ.

- Det, der appellerer til mig, er, at man får folk med lidt for meget fedt på sidebenene ud at køre. De får et sammenhold, og det tror jeg er utrolig vigtigt i alle aldersgrupper. For TGU er cyklingen ikke bare træning, det er et fællesskab. De nyder at køre sammen og i ens tøj, og de har det sjovt både før, under og efter turene. Derudover - eller måske derfor - er de som klub vokset exceptionelt meget det sidste halvandet år. Alt i alt er det bare fedt at se, at cyklingen er vokset så meget og så hurtigt i Tømmerup, forklarer Mads Pedersen i en pressemeddelelse.

Glade og lidt overraskede

Og Thomas Nielsen fra TGU hilser nomineringen velkomen.

- Det er vi selvfølgelig glade for - og lidt overraskede, for cykling er jo ikke noget nyt fænomen. Men det er måske måden, vi griber det an på. Motionen er i højsædet, men det er det sociale også. Vi er jo ikke den eneste cykelklub i kommunen, og mange af os har før været medlem i Kalundborg, men følte måske ikke, at vi fik hele pakken. Vi mødtes så alligevel på kryds og tværs, og så blev vi enige om at begynde at cykle sammen, fortæller Thomas Nielsen.

I vintertiden er tirsdagens niveudelte træningstur aflyst, men klubben kører stadig sin sociale lørdagstur. Og skulle TGU løbe med prisen i sidste ende, så kan Thomas Nielsen godt tænke sig at gøre vinteren lidt sjovere.

- Hvis jeg skal drømme, kunne jeg godt tænke mig, at vi hoppede med på esport-bølgen og lavede noget i stil med motions-fitness, hvor man kan mødes og køre løb sammen på hometrainere indendørs, siger Thomas Nielsen.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?