19. oktober 2021
Raklev står lørdag klokken 12 over for en af sæsonens på papiret vanskeligste opgaver, når de ude møder Såby i topopgøret i serie 1.Foto: Anders Vestergaard
Raklev står lørdag klokken 12 over for en af sæsonens på papiret vanskeligste opgaver, når de ude møder Såby i topopgøret i serie 1.Foto: Anders Vestergaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidligt topopgør lørdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligt topopgør lørdag
Lokalsport Nordvestnyt - 17. september 2021 kl. 15:17
Af Christian Dahl

Raklev kan lørdag overtage førstepladsen i serie 1.

Det første krav er, at de skal vinde topkampen på udebane over Såby, som begynder lørdag klokken 12.

Aktuelt er Avarta på førstepladsen med 12 point, mens Såby indtager andenpladsen med samme antal point. Raklev er nummer fire med 10 point og kan altså rykke forbi Såby med en sejr. Men skal Raklev holde førstepladsen, skal Avarta senere lørdag tabe til bundproppen Svogerslev.

Såby er oprykkere, men holdet har med en række tilgange fra sidste sæsons 2. divisionshold fra Roskilde KFUM forstærket truppen betydeligt.

Derfor er det en ordentlig mundfuld, der venter for Raklev. Såby er rækkens mest scorende hold med en målscore på 22-10 efter fem kampe. Holdet har kun tabt til førerholdet Avarta, og i den seneste kamp vandt Såby 8-1 over Holbæks danmarksseriereserver.

Hos Raklev er der da også respekt for modstanderen.

- Det kan godt være vi tager nogle forholdsregler, når vi skal møde dem på udebane, siger Raklevs træner Morten Nielsen.

Han afviser dog, at holdet vil gå ud og spille decideret defensivt, men små ændringer kan komme på tale.

- Vi spiller normalt 3-4-3, men det kan være, vi laver en lille variant, eller det kan være, vi putter en mere defensivt orienteret spiller ind centralt til at hjælpe backerne. Såbys offensiv er meget skarp, så vores defensive organisation skal være på plads, siger Morten Nielsen.

Han mener dog ikke, at Raklev skal frygte Såby.

- Jeg er godt klar over, at vi møder et hold, der er kommet godt fra start, men vi er kun to point efter og er også kommet godt fra start. Vi respekterer dem, men det er en kamp som alle mulige andre, siger Morten Nielsen.

Træneren ser til gengæld muligheder for Raklev til at true Såbys defensiv.

- Hvis vi kan modstå deres pres, så er der muligheder i den anden ende. Det så vi også, da Såby mødte Avarta, hvor de kom på 2-2, men tabte 6-2. Vi spillede altså lige op med Avarta i 90 minutter, siger Morten Nielsen med henvisning til Raklevs eneste nederlag i efteråret, som blev på 0-1 hjemme mod Avarta.

Til gengæld har Morten Nielsen stor respekt for Såbys hjemmebane.

- Det bliver spændende hvordan, skakspillet åbner på deres hjemmebane allerede klokken 12. Det kan godt være en heftig hjemmebane med fanatiske tilskuere, siger Morten Nielsen.

Rejser du til udlandet i år?