20. september 2021
Jens Kristian Thysted genvandt junior-DM efter en tæt finale mod Nicklas Mølholm fra Roskilde Golf Klub.
Jens Kristian Thysted genvandt junior-DM efter en tæt finale mod Nicklas Mølholm fra Roskilde Golf Klub.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Thysted i vild finale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thysted i vild finale
Lokalsport Nordvestnyt - 29. juli 2021 kl. 11:30
Af Anders Vestergaard

For første gang i 16 år har en juniorspiller i drengerækken præsteret at vinde det danske juniormesterskab to år i træk.

Bag den sjældne bedrift stod den tidligere Holbæk-spiller Jens Kristian Thysted for, da han onsdag eftermiddag genvandt mesterskabet i sit sidste år som juniorspiller. Og det blev en hulspils-finale, som familien Thysted formentlig sent vil glemme.

- Det var den vildeste finale, en stor sejr og meget bedre end at se OL, lød den umiddelbare reaktion fra Ulrik Thysted, far til den nu dobbelte danske juniormester.

Efter at være blevet nummer to i mandagens slagspilskvalifikation og dagen efter vinde første og anden runde i hulspils-turneringen, var 17-årige Jens Kristian Thysted, der nu spiller for de danske mestre fra Smørum, klar til onsdagens finalerunder.

Her spillede Thysted sig om formiddagen i finalen med en sejr på 3-2 over Magnus Becker fra Københavns Golf Klub.

I eftermiddagens finale mod Nicklas Mølholm fra Roskilde Golf Klub fulgtes de to talenter pænt ad til og med hul ni, hvor stillingen var helt lige.

På det efterfølgende hul 10 lavede Thysted så en såkaldt eagle, to slag under par, og bragte sig foran. Derefter blev det en meget spændende afslutning på finalen, der først blev afgjort på 18. og sidste hul.

- Det var en fornøjelse at se to så gode spillere dyste lige til det sidste med rigtig god golf, sagde Ulrik Thysted om sønnens lidt sjældne præstation.

Fra Vejle drager Jens Kristian Thysted direkte til Brønderslev og DM i slagspil, hvor det meste af den danske elite stiller op. Første mål er at klare cuttet.

- Sidste år klarede han ikke cuttet oven på sin DM-titel, så nu gælder det bare om at få restitueret. Og skulle han klare cuttet er en plads i top 10 det næste mål, fortæller Ulrik Thysted.

Hos pigerne blev Emilie Clausen fra Næstved Golfklub dansk juniormester.

Synes du, at kommunen er der for dig?