28. september 2020
Den danske juniormester Jens Kristian Thysted, tidligere Holbæk Golfklub, gik tør for kræfter ved DM i slagspil i Holstebro. Foto: Bran Jensen
Den danske juniormester Jens Kristian Thysted, tidligere Holbæk Golfklub, gik tør for kræfter ved DM i slagspil i Holstebro. Foto: Bran Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Thysted gik tør for kræfter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thysted gik tør for kræfter
Lokalsport Nordvestnyt - 02. august 2020 kl. 16:13
Af Anders Vestergaard

Onsdag blev han dansk juniormester på Odense Golfklubs vindomsuste bane efter tre runder - og en forrygende finish i finalen mod Furesø Golfklubs Sebastian Steensgaard Nielsen.

To dage senere stod 16-årige Jens Kristian Thysted så klar til seniorenes DM i slagspil, der er blevet spillet over weekenden i Holstebro.

Men ret hurtigt stod det klart, at de tre gange 36 huller ved junior-DM et par dage før havde drænet det unge golftalent, der før sæsonen skiftede fra Holbæk Golfklub til golfklubben i Smørum.

Jens Kristian var fysisk brugt op og nåede ikke med til søndagens finale, hvor de 38 bedste kom med.

Det unge golftalent brugte 76 slag i både første og anden runde, og det var fem slag over den svære skovbanes par.

- Det var forholdsvis forventet. Med et hårdt program bare to dage før var der ikke mere benzin i tanken, og på lørdagens 13. hul gik det rigtig skidt, fortalte Ulrik Thysted, Jens Kristians far, der beskriver banen i Holstebro som meget svær.

- Det er en rigtig skovbane med træer tæt på. Man kan hverken se spillerne foran eller bagved, så man får hurtigt fornemmelsen af at gå alene, forklarede Ulrik Thysted, der kunne se, at sønnen ellers spillede fint, men at hans indspil til green lå rigeligt langt fra flaget.

- Ved junior-DM lå de typisk to-tre meter fra pinden, men i Holstebro kom han ikke så tæt på flaget, og det gjorde en forskel, sagde Jens Kristians Thysteds far.

Efter det skrappe sommerprogram venter der nu Jens Kristian Thysted en sommerferie i Frankrig sammen med kæresten og hendes familie, inden han vender tilbage til Danmark og skal være med i Smørum Golfklubs afgørende kamp mod Odense Eventyr om en plads i medaljeslutspillet i landet bedste række.

Dansk mester i slagspil blev Aalborg Golf Klubs Hamish William Brown i sammenlagt 207 slag for de tre runder med Næstveds Christoffer Bring og Jakob Skov Olesen på henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Hos kvinderne vandt Mørsø Golfklubs Sofie Kibsgaard Nielsen foran juniormesteren Amalie Leth-Nissen fra Hjortespring Golfklub.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?