25. oktober 2021
Frederik Thor og Tuse har vind i sejlene og kan lørdag hente den fjerde sejr i træk i sjællandsserien. Foto: Anders Vestergaard
Frederik Thor og Tuse har vind i sejlene og kan lørdag hente den fjerde sejr i træk i sjællandsserien. Foto: Anders Vestergaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Thor runder skarpt hjørne i Tuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thor runder skarpt hjørne i Tuse
Opdateret 14. oktober 2021 kl. 11:42
Lokalsport Nordvestnyt - 13. oktober 2021 kl. 12:00
Af Brian Jensen

Midtbanespilleren Frederik Thor spillede sin førsteholdskamp nummer 200 for Tuse, da sjællandsserieholdet lørdag på udebane satte Taastrup FC til vægs med en sejr på 5-0.

Det bliver Thor hyldet for, når Tuse på lørdag tager imod Vordingborg.

Han runder 200 kampe præcis 10 år efter at han ankom til klubben - i første omgang med henblik på at blive i en halv sæson. Thor kom i 2011 til Tuse efter en halv sæson i Frederikssund, hvor daværende cheftræner Peter Juul Petersen, havde givet Thor håndslag på, at han kunne vende tilbage. Men da Petersen blev fyret, blev Thor hængende.

- Jeg synes egentlig meget godt om sammenholdet, og sjællandsserien passede mig godt i forhold til niveau, siger 32-årige Frederik Thor, der oprindeligt er fra Asnæs, hvor han også arbejder som fysioterapeut, men har bopæl i Vipperød.

Pudsigt nok blev Petersen i Frederikssund erstattet af den nuværende Tuse-træner Freddy Andersen, der var blevet sat fra posten i Nordvest FC.

Og det var netop Andersen, der gav Frederik Thor Nordvest-debut i 2009, da han blev sendt på banen et kvarter før tid i stedet for Kaan Metin i et 1-1 opgør mod B1908.

Det blev aldrig til flere optrædender på førsteholdet i Holbæk.

- Jeg kom til skade med min ankel og var ude i et halvt år. Et halvt år senere rykkede mange af mine venner til Frederikssund, og jeg tænkte at der var større chance for at spille på førsteholdet, fortæller Thor, der som ungdomsspiller har spillet for Gislinge, Fårevejle og i tre sæsoner for Grenå, mens han gik på college på Hessel Gods Fodboldskole.

Højrekant-spilleren har oplevet en værre skade, end den der spændte ben for ham i Nordvest FC.

- Jeg fik en knæskade i den sidste træningskamp inden vores sæson i danmarksserien. Jeg blev opereret, men det gik ikke rigtigt, så jeg blev opereret igen og jeg mistede hele sæsonen. Da var jeg i tvivl om jeg nogensinde ville komme til at spille igen, beretter Thor, der også brækkede skinnebenet i den sidste turneringskamp i 2017.

Nu er både Thor og Tuse i fuldt vigør. Sjællandsserieholdet har vundet tre kampe i træk - de to seneste på udebane - og er med 33 mål rækkens mest scorende hold. Thor har bidraget med to mål og melder om optimisme inden lørdagens hjemmebanekamp mod Vordingborg, der på syvendepladsen er tre point efter Tuse, der ligger nummer fire.

- Der er en god stemning i truppen. Der er kommet mange nye i det sidste halvandet år, men der er et virkelig godt sammenhold, lyder det.

Tuse må lørdag undvære topscorer August Mogensen, der tegnede sig for et hattrick i 5-0 sejren over Taastrup FC.

- Det er det tredje hattrick af en Tuse-spiller i sæsonen, det har jeg ikke oplevet før, siger cheftræner Freddy Andersen.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?