20. januar 2021
Svebølle i orange trøjer vandt tirsdag 1-0 i pokalkampen mod Kalundborg GB i rød/hvide-trøjer i Munkesøen.
gallery icon

Se billedserie

Svebølle i orange trøjer vandt tirsdag 1-0 i pokalkampen mod Kalundborg GB i rød/hvide-trøjer i Munkesøen.
Foto: Christian Dahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svebølle vandt tæt lokalopgør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svebølle vandt tæt lokalopgør
Lokalsport Nordvestnyt - 01. juli 2020 kl. 17:15
Af Christian Dahl

Der var pokaldrama for alle pengene, da Svebølle tirsdag spillede sig videre til sidste lokale runde af pokalturneringen ved at vinde 1-0 over KGB i Munkesøen.

Der kunne næsten meldes fuldt hus, da der var samlet 460 mennesker ud af de corona-tilladte 500 i Munkesøen. Og de fik et godt lokalpokalbrag at se.

- Vi så skidt ud, sagde Svebølles spillende træner Jonas Thomsen efter sejren, mens der faktisk var større tilfredshed i taberlejren hos Kalundborg.

- Jeg er yderst tilfreds med drengenes præstation, og jeg er imponeret over anden halvleg, siger KGB-træner Bo Sørensen.

Første halvleg blev en tæt og lige affære uden store chancer. Kalundborgs Sean Karalic var tættest på en scoring med et frispark, der havde bud efter trekanten, mend Rasmus Hansen i Svebølles mål reddede flot.

Meget af rytmen blev slået i stykker af, at dommer Mathias Lykke på bare 21 minutter i første halvleg uddelte fem advarsler. Den unge dommer fra Kalundborg så dog ud til at have ret i sin beslutning i alle fem tilfælde.

KGB var bedst efter pausen

Bare to minutter efter pausen var Sean Karalic igen tæt på at bringe hjemmeholdet fra serie 2 foran. Det startede egentlig som et hjørnespark til Svebølle, men bolden blev clearet, og så tabte den ellers stærke forsvarsspiller fra Svebølle Bethel Makumbu en duel midt på banen, så Sean Karalic kunne få frit løb mod mål på en lang bold. Han blev dog hårdt presset af en forsvarer bagfra, og hans afslutning sad lige på Rasmus Hansen, som kom godt ud af sit mål.

Spillet blev i store dele af anden halvleg presset højt op på Svebølles banehalvdel, og Sebastian Døj havde helt fri foran mål chancen for at score for Kalundborg, men han brændte.

Med 20 minutter tilbage fik Mike Larsen en stor mulighed for at heade Svebølle foran, men rutinerede Jakub Siwierski i Kalundborgs mål klarede.

Det gjorde han også otte minutter senere. I hvert fald i første omgang.

Kalundborg råbte på offside, da Svebølle brød igennem i højre side. Det endte med en afslutning, som Siwierski reddede. Men bolden røg ud til Mikkel Kjølbye, som sparkede bolden i mål til 0-1. KGB råbte igen på offside, da der stod en angriber på målstregen bag Siwierski, men dommerne vurderede ikke, at hans position var strafbar.

Det gav en del brokkeri, men Kalundborg slap fra det uden advarsler og kunne koncentrere sig om at jagte en udligning, der kunne sende kampen i straffesparkskonkurrence.

Men to minutter senere kogte det over, da Kalundborg følte sig snydt for et indkast i den anden ende af banen. Kenneth Beyer brokkede sig til en advarsel, og mens dommeren noterede den, gik Andreas Andersen direkte ind foran dommeren og klappede hånligt ad linjedommeren, og så fik han også en advarsel.

Det betød, at Kalundborg var to mand i undertal, da udligningen skulle jagtes. Det lykkedes alligevel Sean Karalic at få kontrol over bolden i feltet og sende et projektil af en flad aflevering på tværs af feltet i jordhøjde en meter fra mål, men ingen angriber fulgte op.

I overtiden skød Kenneth Beyer tæt forbi mål fra en spids vinkel, men det forblev ved pokalsejr på 1-0 til Svebølle, der efter sommerpausen skal spille i serie 1.

Svebølle-roser til Kalundborg

- Kalundborg gør det godt. Jeg tror, de går en god sæson i møde. De har de fleste chancer, og de var tæt på at score på frispark, roser Svebølles træner Jonas Thomsen.

Han var godt klar over, at hans hold ikke var i topform, men han glæder sig over sejren.

- Det var en fed kamp. Der var masser af action. Det var fedt at vinde sådan en prestigekamp og bevare håneretten, siger Jonas Thomsen.

Bo Sørensen er skuffet over at tabe kampen. Den skuffelse kunne også ses hos spillerne, der fik sparket til mange ting efter slutfløjtet. Men Bo Sørensen fastholder, at der er meget positivt at tage med.

- Jeg er yderst tilfreds med disciplinen på holdet. Så er det klart, der kommer en reaktion bagefter. Adrenalinen koger, og så får vi nogle dumme advarsler. Jeg tror, at hvis vi havde holdt hovedet koldt og holdt folk på banen, så havde vi også fået scoret. Det er længe siden, jeg har set så god organisation på et KGB-hold, siger Bo Sørensen.

Kampen i tal

Kalundborg-Svebølle 0-1 (0-0)
77. minut 0-1: Mikkel Kjølbye.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?