18. juni 2021
Det blev en intens affære, da Svebølle og Raklev spillede lokalopgør i efteråret. Begge holds trænere forventer igen en tæt kamp lørdag.
gallery icon

Se billedserie

Det blev en intens affære, da Svebølle og Raklev spillede lokalopgør i efteråret. Begge holds trænere forventer igen en tæt kamp lørdag.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svebølle kan tage førsteplads med sejr i lokalopgør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Svebølle kan tage førsteplads med sejr i lokalopgør
Lokalsport Nordvestnyt - 07. maj 2021 kl. 16:23
Af Christian Dahl

Svebølle kan lørdag overtage den førsteplads i serie 1, som Holbæk ellers har siddet solidt på siden sæsonstarten i efteråret. Det sker, hvis de kan vinde lokalopgøret ude over Raklev, som begynder klokken 16.00 ved Røsnæs-hallen lørdag eftermiddag.

Omvendt kan Raklev med en sejr spille sig helt ind i kampen om oprykningspladserne. Men alligevel er der mere end bare point og placeringer på spil i lokalopgøret.

- Det betyder helt sikkert meget. Vi bor allesammen i Kalundborg Kommune. Det er et stort opgør, og mange af spillerne kender hinanden. Vi håbede, at Raklev kom med i oprykningsspillet, så vi fik denne her kamp. Det er et ekstra krydderi, og vi glæder os helt vildt, siger Svebølles træner Jonas Thomsen.

Og Raklevs træner Steen Nissen forventer også, at der kommer ekstra tænding i kampen.

- Hvis man kender nogen på det andet hold, så betyder det da noget. Så giver man den en ekstra skalle, de beviste den første kamp mellem os også. Det var en sjov kamp, hvor folk gav sig 110 procent på begge sider. Hvis vi kan få en kamp på samme niveau på et bedre underlag, så kan det godt blive spændende, siger Steen Nissen med en lille stikpille til Svebølle Stadions stand.

For Svebølle er der pludselig kommet en førsteplads inden for rækkevidde. Det er sket, efter førerholdet Holbæk onsdag smed en føring på 2-0 hjemme over B73 og tabte 2-3, mens Herfølge på andenpladsen torsdag tabte 1-3 hjemme til Avarta.

Svebølle vil dominere

Jonas Thomsen har noteret sig, at Svebølle har fået et par gaver i tabellen, og han går efter førstepladsen.

Holdet vandt i første runde af slutspillet 1-0 over Holbæk og har i de to øvrige kampe i 2021 slået Fårevejle 4-0 og spillet 1-1 ude mod Holbæk. Og den godestime skal holdes ved lige.

- Det gør vi ved at vinde, og det går vi benhårdt efter. Vi skal holde momentum, siger Jonas Thomsen.

Hvor holdet især i de to kampe mod Holbæk har stået lavt og kompakt og i høj grad levet på omstillinger og dødbolde, regner han dog med et andet kampforløb mod Raklev.

- Jeg tror, vi får en meget anderledes kamp end de sidste tre. Vi skal spille på kunst, og jeg tror, vi bliver meget spilstyrende, som vi også har været i store dele af sæsonen. Vi har tænkt os at fortsætte med at stå rigtig kompakt i defensiven. Men jeg tror, Raklev overlader spillet til os, og vi tager gerne imod taktstokken. Men vi skal ikke satse for meget, for Raklev er dygtige på omstillinger, siger Jonas Thomsen.

Han kan stort set stille i stærkeste opstilling. Kun Mike Larsen og Jonas Thomsen selv er tvivlsomme til lørdagens lokalopgør.

Corona driller Raklev

Jonas Thomsen har store roser til Raklevs angriber Marcus Stoltenberg. Men han kommer til at undvære en af sine dygtigste offensive legekammerater i lokalopgøret.

Raklev må nemlig undvære Simon Nielsen, der skal være i isolation, fordi en af hans kolleger er blevet ramt af corona. Ifølge Raklevs træner Steen Nissen er Simon Nielsen symptomfri, men han skal alligevel være isoleret.

- Vi håber ikke, han har det. Det er en af hans kollegaer, der har fået det, og så skal han i isolation. Vi har bedt alle vores spillere få en test for en sikkerheds skyld, siger Steen Nissen, der især er ked af det på Simon Nielsens vegne.

- Man kan også blive skadet. Men det her er helt uforskyldt, og det er synd for Simon, siger Steen Nissen.

Dermed er en af Raklevs dygtigste offensive spillere ude af lokalopgøret. Og det betyder selvfølgelig noget for Raklevs tilgang til kampen.

- Der er ingen tvivl om, at vi havde nogle ideer med Simon mod Svebølle. Men mon ikke vi finder nogle andre ideer, så vi kan presse et hold, der virker til at være oven på. Men det er vi også selv. Vi var hårde ved os selv mod B73, hvor vi føler, at vi skulle have haft point, siger Steen Nissen.

Han lægger dog ikke skjul på, at han regner med, at Raklev kommer til at skulle slås for pointene lørdag eftermiddag. Men det erklærer han sig også parat til.

- Når man trækker den blå trøje over hovedet, så arbejder man benhårdt, til der ikke er mere. Og så håber vi, at vi også kan komme til at sætte vores spil, men det er også op til modstanderen. Svebølle har en fysisk stærk midtbane, og det kan blive en hård fight om point. Men forhåbentlig kan vi også komme til at spille noget flot fodbold, siger Steen Nissen, der har et klart håb for kampen.

- Som i alle andre kampe, så når dommeren fløjter for sidste gang, så har vi forhåbentligt arbejdet os til tre point.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?