24. september 2021
Nedrivningen af Holbæk B&I?s gamle klubhus truede med at smadre klubbens økonomi. Men nu har en sponsor meldt sig til at betale klubbens andel, som forventes at kunne blive flere millioner kroner.
gallery icon

Se billedserie

Nedrivningen af Holbæk B&I?s gamle klubhus truede med at smadre klubbens økonomi. Men nu har en sponsor meldt sig til at betale klubbens andel, som forventes at kunne blive flere millioner kroner.
Foto: Agner Ahm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sponsor afværger truende konkurs efter flytning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Sponsor afværger truende konkurs efter flytning
Lokalsport Nordvestnyt - 27. februar 2020 kl. 12:17
Af Anders Vestergaard

Mørke skyer har i det seneste års tid hængt truende over fodboldklubben Holbæk Bold & Idrætsforening, blandt andet på grund af udsigten til at skulle betale et større millionbeløb til nedrivning af klubhus og andet i forbindelse med udflytningen til Holbæk Sportsby.

arrow Læs også: Budget med halv million i underskud

Men efter tre måneder i arbejdstøjet har den relativt nyvalgte bestyrelse, der kom til roret i november på en ekstraordinær generalforsamling, fået dannet sig et overblik over klubbens økonomi.

Og op til torsdag aftens ordinære generalforsamling i Holbæk Sportsby kan bestyrelsesformand Kim Stroustrup fortælle, at HB&I-økonomien ser fornuftig ud - og ikke mindst, at en velvillig sponsor er klar til at hjælpe med oprydnings-udgifterne på den gamle adresse på Borgmestergårdsvej, så fodboldklubbens flytteomkostninger i sidste ende kan gå i nul.

Dystre udsigter aflyst

Det var der mildt sagt ikke udsigt til, da Holbæk Kommunalbestyrelse i juni besluttede, at klubben dels skulle starte tilbagebetalingen af et gammelt byggelån til klubhuset - og derudover betale halvdelen af udgifterne til nedrivning af huset og oprensning af grunden i forbindelse med flytningen.

Et beløb, der kunne løbe op i godt fire millioner kroner ifølge et forsigtigt skøn fra det rådgiviningsfirma, som Holbæk Kommune havde bedt om at inspicere den forurenede grund.

#1462138

Holbæk B&I’s nye formand Kim Stroustrup roser den tidligere bestyrelse for et godt stykke arbejde med at skaffe en sponsor til at betale klubbens regning for fraflytning af Borgmestergårdsvej.
Foto: Thomas Olsen


- Holbæk Kommune har været imødekommende og har jo officielt meldt ud, at man vil betale halvdelen af regningen til oprydningen. Og den tidligere bestyrelse var allerede godt i gang med projektet og havde næsten forhandlet det på plads, da vi kom til. De gjorde et godt stykke arbejde, siger Kim Stroustrup, der har arbejdet på at finde den billigst mulige løsning.

- Vi har nu fået et oprydningstilbud fra et firma, der vil rydde grunden inklusive stadion og kunstgræsbane for to millioner kroner. Vi sender regningen til Holbæk Kommune, der betaler halvdelen, og så er det aftalt, at en sponsor dækker den anden halvdel, så vi kommer fra Borgmestergårdsvej med et nul. Det er vores forventning, godkendt af Holbæk Kommune og også meldt ud til vores øvrige sponsorer, siger Kim Stroustrup, der er tilfreds, men dog savner at få aftalen nedfældet på papir.

- Jeg vil gerne have en skriftlig aftale, hvor det blandt andet fremgår, hvem der skal godkende det, der skal fjernes derude. Jeg mangler at få at vide, hvad vi præcist skal levere. Det kan jeg ikke rigtig få svar på, siger HB&I-formanden, som regner med at oprydningen skal effektueres til efteråret, hvor køberen af grunden skal i gang med første del af byggeriet.

Vi sender regningen til Holbæk Kommune, der betaler halvdelen, og så er det aftalt, at en sponsor dækker den anden halvdel, så vi kommer fra Borgmestergårdsvej med et nul.


Kim Stroustrup
Formand for Holbæk B&I
Afklaring af lån mangler stadig

En anden grund til, at tunge skyer har trukket sig sammen over fodboldklubben, er at det godt 50-årige gamle rente- og afdragsfrie byggelån til klubhuset på 840.000 kroner, nu forventes afviklet over 10 år med en rente svarende til diskontoen plus to procent. Et krav fra Holbæk Kommune, som Kim Stroustrup ikke finder fair samtidig med at klubbens egenkapital i form af klubhus og inventar bogstavelig talt rives ned og forsvinder.

Men HB&I-formanden understreger, at der stadigvæk forhandles om den side af sagen.

Han og resten af bestyrelsen har sammen med et par tilforordnede stort set holdt ugentlige møder siden sidst i november for at komme rundt i alle organisationens kringelkroge - ikke mindst for at få et overblik over klubbens økonomi.

- Vi var lidt udfordret af, at vi ikke fik en egentlig overdragelse af den tidligere bestyrelse. Vi vidste ikke rigtigt, hvor vi stod økonomisk, så vi har været hele vejen rundt. Der var budgetteret med et underskud på 167.000 kroner, og det ser ud til, at vi holder budgettet. Det er vi glade for, og nu ved vi, hvad vi har, og hvad der er brugt. Men til gengæld har vi nu en negativ egenkapital på cirka 400.000 kroner, lyder det fra Kim Stroustrup.

arrow Oprykningsdrømme nedtones
30. november 2019 kl. 14:39 Opdateret: kl. 14:39
arrow Ny formand: Vi står med kæmpe opgave
26. november 2019 kl. 15:41 Opdateret: kl. 15:41
arrow Ny HB&I-bestyrelse på et kvarter
26. november 2019 kl. 09:26 Opdateret: kl. 09:30
Stemmer du til kommunalvalget i år?