19. januar 2021
Nordvestsjællands fremmeste spåmand Frank Thor er ved at tilse en skadet Frederik Ruhr i Tuses kamp mod Næstved i efteråret 2020, mens hans fysioterapeutuddannede søn Frederik Thor ser på.
gallery icon

Se billedserie

Nordvestsjællands fremmeste spåmand Frank Thor er ved at tilse en skadet Frederik Ruhr i Tuses kamp mod Næstved i efteråret 2020, mens hans fysioterapeutuddannede søn Frederik Thor ser på.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spå om sporten 2020

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spå om sporten 2020
Lokalsport Nordvestnyt - 31. december 2020 kl. 06:11
Af Christian Dahl

I et normalt år skal man svare rigtigt på mellem otte og 10 af de 12 spørgsmål i Spå om sporten, hvis man vil vinde.

Men 2020 var på ingen måde et normalt år. EM i fodbold blev ligesom OL udskudt til 2021.

Det var der ikke mange - om nogen - der havde forudset for et år siden, da vi traditionen tro bad læserne om at spå om det kommende lokale sportsår. Redaktionen havde heller ikke, men nedlukningen har fået stor indflydelse på årets resultat.

Kun seks af de 12 spørgsmål, vi stillede for et år siden, har man kunnet svare rigtigt på. Det glæder selvfølgelig kassemesteren, der dermed slipper billigt i år. Præmien er jo en flaske rødvin per rigtigt svar.

Redaktionen havde forberedt den helt store lodtrækning, men faktisk var der kun en læser, der formåede at ramme rigtigt på de seks tællende spørgsmål.

Spørgsmål og svar 2020
1:
Jesper Hansen fra Svebølle er kvalificeret til OL i skeetskydning. Hvordan går det for den tidligere verdensmester?
1: Han får medalje
X: Han går i finalen, men får ikke medalje
2: Han når ikke finalen
Spørgsmålet udgår, da OL blev udsat til 2021.


2:
Den tidligere landsholdsanfører Christian Poulsen fra Asnæs er assistenttræner i Ajax Amsterdam. Hvad er hans jobsituation 1. september?
1: Assistenttræner i Ajax Amsterdam
X: Cheftræner i Superligaen
2: Andet
Rigtigt svar: 1 - Christian Poulsen er stadig assistenttræner for Ajax Amsterdam og var med i de to Champions League-kampe mod FC Midtjylland.


3:
Fodboldspilleren Simone Boye fra Regstrup skiftede i vinter til Bayern München. En lang skadespause har betydet, at hun efter 55 landskampe har mistet sin landholdsplads. Hvor mange officielle landskampe spiller hun i 2020?
1: 0-2
X: 3-4
2: Mindst 5
Rigtigt svar: 2 - Simone Boye gjorde comeback i 2-1-sejren over Sverige ved Algarve Cup den 7. marts. Hun spillede to kampe ved Algarve Cup og fire EM-kvalifikationskampe.


4:
Det danske herrelandshold i håndbold har formodentlig holbækkeren Mads Mensah Larsen med, når det gælder EM i januar og siden OL. Hvordan går det Danmark?
1: Danmark vinder mindst en guldmedalje
X: Danmark får to medaljer, men vinder ikke guld
2: Danmark får højst en medalje og ingen af guld
Spørgsmålet udgår, da OL blev udsat til 2021. Danmark nåede dog at spille EM, hvor holdet skuffede og røg ud efter gruppespilet.


5:
Sidst Holbæk B&I var i 2. division, lykkedes det ikke at vinde en eneste af de otte udekampe i nedrykningsspillet mod hold vest for Storebælt. Til gengæld vandt holdet syv ud af otte hjemmekampe mod vestholdene. Hvordan kommer det til at gå Holbæk i forårets seks kampe mod vesthold?
1: Holdet får nul eller en sejr
X: Holdet får to eller tre sejre
2: Holdet får mindst fire sejre
Rigtigt svar: X - Turneringen blev ramt af coronapause og blev spillet færdig med færre kampe og nye nedrykningsregler. Men Holbæk kom stadig til at møde seks vesthold. Det blev til sejr hjemme over Vejgaard samt ud over Dalum og Ringkøbing. Desuden blev det uafgjort ude mod Næsby og nederlag hjemme mod VSK Århus og FC Sydvest 05 Tønder.


6:
Kalundborg Kommune er igen i denne sæson uden et divisionshold i håndbold, mens HF Kalundborgs mænd og Løve-Høngs både mænd og kvinder ligger i kvalifikationsrækken. Hvordan ser det ud i 2020-sæsonen?
1: Kalundborg Kommune har divisionshold for både kvinder og mænd
X: Kalundborg Kommune har mindst et divisionshold for enten kvinder eller mænd, men ikke begge køn
2: Kalundborg Kommune har stadig intet divisionshold
Rigtigt svar: 2 - Ingen af holdene formåede at rykke op. Til gengæld har Kalundborg Kommune fået et ekstra hold i kvalifikationsrækken, da Raklevs kvinder er rykket op.


7:
I kvindernes kvalifikationsrække i håndbold ligger Lammefjorden, Odsherred, Løve-Høng og Holbæk/Jernløses andethold i samme pulje. Hvilket hold slutter bedst?
1: Lammefjorden
X: Løve-Høng
2: Odsherred eller Holbæk/Jernløse
Rigtigt svar: 1 - Da håndboldsæsonen blev afbrudt, lå Lammefjorden på førstepladsen og rykkede dermed op i 3. division.


8:
Tuse i Sjællandsserien lukkede i efteråret mål ind i alle kampe og scorede selv i alle på nær en. I hvor mange af forårets 11 kampe scorer begge hold?
1: Nul-tre
X: fire-syv
2: Mindst otte
Spørgsmålet udgår, da forårssæsonen i sjællandsserien blev aflyst.


9:
Svømmeren Mathias Rysgaard fra Kalundborg forsøger at kvalificere sig til OL i 100 meter fri. Hvordan går det ham?
1: Han kommer ikke til OL i 100 meter fri
X: Han kommer til OL i 100 meter fri, men når ikke finalen
2: Han kommer til OL i 100 meter fri og når finalen
Spørgsmålet udgår, da OL blev udsat til 2021.


10:
Det danske herrelandshold i fodbold har hjemmebane i de tre gruppekampe ved EM til sommer. Hvordan går det Danmark i de tre kampe.
1: Danmark får nul-to point
X: Danmark får tre-fem point
2: Danmark får mindst seks point
Spørgsmålet udgår, da EM blev udsat til 2021.


11:
Verdensmesteren i landevejscykling, Mads Pedersen fra Tølløse, skal i 2020 for første gang køre Tour de France. Hvordan kommer det til at gå ham?
1: Han kommer i top 5 på mindst en etape
X: Han kommer i top 10 på mindst en etape, men når ikke top 5
2: Han slutter uden for top 10 på samtlige etaper, han deltager i
Rigtigt svar: 1: Mads Pedersen blev nummer to allerede på første etape. Det samme gjorde han på den prestigefyldte sidste etape med mål i Paris.


12:
Fårevejle, Raklev, Holbæk United og Holbæk B&I’s andethold ligger alle i pulje 2 i mændenes serie 1 i fodbold. Hvilket af de fire hold scorer flest mål i forårets 11 runder?
1: Raklev
X: Holbæk United eller Holbæk B&I
2: Fårevejle
Spørgsmålet udgår, da forårssæsonen i serie 1 blev aflyst.

Den dygtige spåmand er Frank Thor fra Gislinge. Mange fodboldinteresserede vil kende ham, for han har en lang historik som træner, assistenttræner og holdleder i en række forskellige lokale fodboldklubber For tiden er han holdleder for Tuses sjællandsseriehold, hvor hans søn Frederik Thor spiller.

Frank Thor fortæller, at det er første gang, han deltager i Spå om sporten, da han tilfældigt faldt over den og havde lidt tid i overskud til at svare på de 12 spørgsmål.

- Der er ingen taktik i besvarelsen men da jeg har været og stadig er involveret i den lokale sportsverden, mest omkring fodbolden, så er det svært ikke at følge med i alle de lokale sportslige udfoldelser - om det så er fodbold eller andet, fortæller Frank Thor.

Mens han altså har vist sig som en ypperlig spåmand, kniber det mere med at kigge tilbage og pege på, hvornår han fik interessen for sport.

- Det er ret svært at svare andet end altid, da det har været en stor del af mit fritidsliv, siger Frank Thor.

Han svarede rigtigt på tre spørgsmål inden for hans egen sport, fodbold, og desuden på to om håndbold og et om cykling.

Efter dette corona-ramte blik tilbage på 2020 vil vi ønske jer godt nytår. I morgen beder vi jer spå om sportsåret 2021.
Vi håber, det bliver godt.

Godt nytår.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?