28. juli 2021
FC Kalundborg kan som oprykker se frem til et nyt lokalopgør i Kalundborg, når de skal møde Kalundborg GB i serie 3. Billedet er fra en pokalkamp mod Jyllinge. Foto: Brian Jensen
FC Kalundborg kan som oprykker se frem til et nyt lokalopgør i Kalundborg, når de skal møde Kalundborg GB i serie 3. Billedet er fra en pokalkamp mod Jyllinge. Foto: Brian Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skidt sæson for Nordvestsjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Skidt sæson for Nordvestsjælland
Lokalsport Nordvestnyt - 23. juni 2021 kl. 15:11
Af Christian Dahl

Det har ikke været noget godt fodboldår for Nordvestsjælland.

Man skal helt ned i serie 3 for at finde en lokaloprykker, og det kunne ikke undgås, da der kun er nordvestsjællandske hold i pulje 6.

I flere af rækkerne kan stregerne først slås med sikkerhed midt i næste uge, men alle lokale hold har sikkerhed for deres skæbne.

Op- og nedrykning i Nordvestsjælland
  • 2. division: Holbæk B&I rykker ned i danmarksserien
  • Danmarksserien: Ingen lokale op- eller nedrykkere
  • Sjællandsserien: Ingen lokale op- eller nedrykkere
  • Serie 1: Holbæk United rykker ned i serie 2
  • Serie 2: Kalundborg GB rykker ned i serie 3, og Asnæs har trukket holdet
  • Serie 3: TFC Odsherred og Gislinge rykker op i serie 2. Fårevejle, Raklev og Høng rykker ned i serie 4, og Tuse og Hagested har trukket holdet
  • Serie 4: Tuse Næs, Nykøbing, Gørlev og FC Kalundborg rykker op i serie 3. Asnæs, Føllenslev-Særslev og Raklev rykker ned i serie 5.

Holbæk B&I måtte se nedrykningen fra 2. division i øjnene og spiller næste sæson i danmarksserien, hvor der ikke har været nogen lokale hold i denne sæson.

I sjællandsserien spillede Tuse med i oprykningsspillet uden for alvor at byde ind på oprykningspladserne. De spiller også i sjællandsserien næste sæson, hvor de igen er eneste nordvestsjællandske hold.

I serie 1 lignede Holbæk B&I længe en sikker oprykker, men de gled ned på tredjepladsen i sidste spillerunde og må dermed tage endnu en sæson i rækken. Der er endnu ikke afgjort, om andenpladsen ville have givet dem oprykning.

Næste sæson får de igen selskab af Raklev, Fårevejle og Svebølle, mens Holbæk United rykker ned i serie 2.

Der er ingen lokale oprykkere fra serie 2 til serie 1, selv om Høng med et forrygende forår var tæt på. 27 point i 11 kampe blev det til afsluttende med en sejr på 5-3 ude over Ringsted, der sluttede på andenpladsen, der måske giver oprykning.

I bunden rykker Kalundborg GB ned i serie 3 for første gang i mands minder, mens Asnæs har trukket holdet. Undløse var inden sidste spillerunde stadig i spil til nedrykning, men med Fløng-Hedehusenes nederlag på 7-1 til Svogerslev blev Undløse helt sikre på overlevelse.

Nye i serie 2
Nye i serie 2 bliver TFC Odsherred og Gislinge, der rykker op fra serie 3. TFC Odsherred vandt sin pulje, mens Gislinge som næstbedste toer er sikker på oprykning. I den anden ende af serie 3 forsvinder fem lokale hold. Tuse og Hagested har begge trukket holdet i sæsonens løb. Desuden rykker Fårevejle og Høng ud sammen med Raklev, der som dårligste nier i de otte puljer er sikker på nedrykning.

I den kommende sæson får Kalundborg til gengæld et nyt lokalopgør. Kalundborg GB's nedrykkere skal nemlig for første gang nogensinde spille i samme række som FC Kalundborg, der rykker op fra serie 4. Det samme gør Gørlev, Tuse Næs og Nykøbing.

Asnæs, Føllenslev-Særslev og Raklev rykker ned fra serie 4. Den bedste 11'er har stadig muligheden for at overleve, men Raklev er kun syvendebedste 11'er og rykker derfor ud. Til gengæld kommer hverken Vipperød eller Årby i problemer som nummer 10. De er henholdsvis nummer seks og ni i 10'er regnskabet.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?